Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorjaarsmoeheid; bestaat het nou wel of niet?
  Rate this post

  Volgens mij hebben tegenwoordig steeds meer mensen last van voorjaarsmoeheid. Komt dat door de rare temperatuur, of door de drukte en de stress?

  De term ‘voorjaarsmoeheid’ is al oud. De lente en voorjaarsmoeheid worden als volgt omschreven: ‘De dagen in de lente worden ten opzichte van de voorgaande winter langer, en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft effect op mensen, omdat de hoeveelheid serotonine en dopamine hoger wordt. Dit zorgt voor een ­algemeen welbevinden en enige euforie, met name bij natuurvolken die veel buiten zijn. Dat het verlangen naar een partner of seks ­groter wordt is echter niet bewezen, en is mogelijk alleen te danken aan andere, minder verhullende kleding van de mogelijke partners. Naast deze positieve effecten treedt ook voorjaarsmoeheid op, die volgens een onbewezen theorie te wijten zou zijn aan een nog hoge concentratie melatonine. Traditioneel wordt in Nederland de voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak gehouden, waarbij het hele huis wordt schoongemaakt.’ Alle planten, dus ook de landbouwgewassen, beginnen in de lente te groeien na de winterslaap. Ook dieren komen uit hun schuilplaatsen en beginnen met nestelen.
  Met bloesemtherapie is er zeker wat te doen aan voorjaarsmoeheid, net als dat het goed is om lekker naar buiten te gaan om vitamine D op te doen als de zon schijnt!
  Gezond eten, bewegen en zorgen voor genoeg bewegen, is de beste remedie tegen de voorjaarsmoeheid… Maar een beetje hulp van bloesems kan geen kwaad!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply