Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom een scheiding met een relatie-APK
  Rate this post

  In een huwelijk, in een relatie, waarin we altijd bepaalde verwachtingen hebben, sluipen mettertijd negatieve elementen: teleurstellingen, krenkingen, verwijten, jaloezie. Zulke gevoelens en gedachten worden heel vaak niet uitgesproken; laat staan besproken. En dat werkt op den duur ontwrichtend.

  Op zeker moment kan de relatie onhoudbaar worden. Dan komen mensen bij mij aan de mediationtafel en ontdekken ze niet zelden dan pas hoe ze dat stuklopen hadden kunnen voorkomen, namelijk door op tijd op een goede manier met elkaar in gesprek te gaan.
  Mediation kan hier een enorme betekenis ­hebben. Heel wat mensen kunnen bijvoorbeeld wel aan een vertrouwde ander vertellen over de grieven die ze hebben jegens hun partner, maar kunnen dat niet op een effectieve manier met de betrokkene zelf bespreken. Aan de mediationtafel schep ik de voorwaarden om werkelijk naar elkaar te luisteren, zodat je je bewust wordt van wat je eigenlijk zelf wilt en je inzicht krijgt in wat de ander beweegt. Uiteindelijk willen we allemaal door de ander gezien en gehoord worden. Als die erkenning er over en weer is, kunnen partners elkaar weer echt zien, waardoor ze de ander op een betere manier kunnen toelaten in elkaars leven.
  In Nederland eindigt een op de drie huwelijken in een echtscheiding; bij een tweede huwelijk zelfs een op de twee. Dat zou door relatie-­onderhoud anders kunnen worden: een ‘relatie-APK’ door de mediator.
  Door beter en regelmatig onderhoud van de relatie kunnen conflicten worden voorkomen of op een betere manier met elkaar worden besproken. Door tijdig met elkaar in gesprek te gaan, kan met behulp van mediation een scheiding worden voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply