Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom onaangename verrassingen
  Rate this post

  Wat wij in de praktijk regelmatig tegenkomen, is dat nabestaanden er tijdens een uitvaart achter komen dat hun geliefde onderverzekerd is. Dat zien we vooral bij mensen in de leeftijd van 70 à 80 jaar. Zij hebben ooit een verzekering afgesloten waar vervolgens nooit meer naar is omgekeken. Als je dan bedenkt dat de kosten van een uitvaart jaarlijks stijgen, kun je op je vingers natellen dat het uitgekeerde bedrag niet afdoende is.

  Bij de 50’ers en 60’ers zien we veel Yarden pakketpolissen. Hierbij wordt geen geldbedrag uitgekeerd, maar wordt de uitvaart uitgevoerd volgens de diensten en producten die binnen het pakket vallen. Hierbij kun je denken aan het aantal kaarten, de uitvaartlocatie, de catering en het vervoer. Deze pakketpolissen (ter waarde van € 3500) zijn echter niet meer dekkend. Inmiddels heeft coöperatie DELA Yarden Uitvaartorganisatie overgenomen. DELA heeft besloten om deze pakketpolissen de komende tien jaar te hanteren en pas daarna te kijken of er bijverzekerd moeten worden. In de tussentijd zullen de verzekerden al wel door DELA benaderd worden.

  Natura vs kapitaal
  Een pakketverzekering wordt ook wel een natura verzekering genoemd. Een andere mogelijkheid is de kapitaalverzekering, waarbij een vastgesteld bedrag wordt uitgekeerd bij een overlijden. Ook dit kom ik veel tegen in het veld. Grote uitvaartorganisaties als DELA en Monuta werken daarbij met een ledenvoordeel. Dit wil zeggen dat wanneer je de uitvaart laat verzorgen door een uitvaartleider die bij hun is aangesloten, je korting krijgt. Je kunt overigens ook zelf een uitvaartondernemer kiezen en het verdient dan ook zeker aanbeveling om je licht op te steken bij de kleinere ondernemers bij jou in de buurt. Deze zijn sowieso vaak goedkoper dan de grote partijen, omdat ze veel minder overheadkosten hebben. De afgelopen jaren is het aantal uitvaartbedrijven trouwens explosief gestegen. Veel nieuwkomers in deze branche komen uit het bank- en verzekeringswezen. We doen in feite allemaal hetzelfde, we bieden hulp en begeleiding tussen het moment van overlijden tot aan de uitvaart, maar op de manier hóé dat gebeurt, onderscheid je de ondernemer voor wie dit vak een roeping is van degene voor wie dit een tweede keus is. Bij de reviews op onze website zie je in één oogopslag onder welke categorie wij vallen.

  Over Kuipers & Pikart Uitvaartzorg
  Bram Kuipers en zijn collega’s begeleiden elke stap van de uitvaart en het afscheid en geven je advies. Bram: ‘We proberen het ook luchtig en positief aan te pakken en de nabestaanden nauw te betrekken. De dood hoort bij het leven: iedereen komt uiteindelijk te overlijden. Het is dan fijn als je hier samen over kunt praten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply