Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voorkom schadelijke elektrosmog

  Elektrosmog is een samenvoeging van verschillende elektrische en magnetische velden, golven, frequenties en modulaties. Het bestaat uit de volgende onderdelen: elektrische wisselvelden, magnetische wisselvelden, elektromagnetische golven, elektrische gelijkvelden en magnetische gelijkvelden. Elektrosmog is niet te zien of te ruiken.

  De invloed van kunstmatig opgewekte elektrische en/of magnetische velden op het menselijk lichaam is nog niet volledig bekend. Wel zijn er steeds meer aan­wijzingen dat mensen gevoelig reageren op de belasting van deze velden. De klachten zijn onder andere migraine, concentratieverlies, slecht slapen, hormoonstoringen, celcommunicatie­problemen, Candida albicans, opening van het bloed­hersenvlies, leukemie, hersentumoren, borstkanker, alzheimer, DNA-schade, ontstekingsreacties, allergie en oxidatieve stress.

  Vooral kinderen zijn gevoelig voor blootstelling aan elektrosmog. Zij krijgen bijvoorbeeld problemen in de ontwikkeling van de hersenen en hun geheugen, gedragsstoornissen, ADHD en aantasting van hun leercapaciteit.

  Elektrosmog in huis
  90% van de elektrosmog waar mensen aan worden blootgesteld, wordt geproduceerd in het eigen huis of op de eigen werkplek. En dit ondanks alle zendmasten, hoog­spanningskabels, elektrische auto’s, treinen, trams, wifizenders, radiozenders, radarsystemen, transformatoren, satellieten en mobiele telefoons.
  Het huis-elektranet veroorzaakt elektrische en magnetische wisselvelden, vooral als het elektranet niet of slecht geaard is. Niet-geaarde elektrische apparaten veroorzaken ook sterke elektrische wisselvelden.
  Draadloos internet (wifi), draadloze telefoon (DECT), ­Bluetooth, babyfoon, weerstations, slimme elektriciteits­meter en de magnetron zijn allemaal bronnen van elektromagnetische golven (straling).

  Hoe is elektrosmog te verwijderen?
  Elektrosmog is zeer goed met eenvoudige maatregelen te verwijderen of te reduceren. Er zijn twee mogelijkheden: afstand houden of afschermen. Natuurlijk hoort uitzetten er ook bij. Zet in ieder geval ’s nachts de wifi en alle mobiele telefoons uit. De wekkerfunctie doet het ook als de telefoon uit is.

  Wisselvelden
  Het huis-elektranet veroorzaakt laagfrequente elektrische wisselvelden, vooral als het elektranet niet of slecht geaard is. Iedere elektrakabel waar spanning op staat, veroorzaakt elektrische wisselvelden, ook als het apparaat niet aan staat. Dit elektrische veld is volledig te voorkomen door toe­passing van speciaal afgeschermde producten en netvrijschakelaars.

  Elektrosmog-huisonderzoek
  Een elektrosmog-huisonderzoek is een complex onderzoek. Er zijn veel wisselwerkingen en verschillende bronnen. Daarom zijn er ook verschillende oplossingen, en iedere woning is anders. Eerst meten, dan analyseren, en vervolgens krijg je gericht advies over wat de bronnen zijn en hoe deze te verwijderen zijn.

  Afgeschermde elektraproducten
  Heb je bouw- of verbouwplannen? Kies dan voor een af­geschermd elektranet. Er zijn hiervoor speciale installatie­kabels verkrijgbaar. Je hebt wel alle functionaliteit van elektra, maar geen schadelijke elektrosmog.
  Er zijn ook afgeschermde stekkerblokken, computerkabels, verlichting en schrijfmatten voor onder je laptop. Zo is je hele bureauwerkplek thuis of op kantoor volledig elektro­smogvrij te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply