Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom een scheiding! 4 tips
  Rate this post

  In Nederland eindigt 1 op de 3 ­huwelijken in een scheiding. Hoewel het aantal huwelijken dat jaarlijks wordt gesloten niet beduidend is verminderd, leven we gezien de cijfers wel in een tijdperk waarin relaties niet duurzaam blijken te zijn. Niettemin beloven we elkaar ‘eeuwige’ trouw. Wat kun je doen om een scheiding te voorkomen dan wel je relatie te verbeteren?

  1. Commitment. Als je de relatie wilt redden, is er commitment nodig van allebei. Een besluit dus dat je je daadwerkelijk zult inspannen om de relatie te verbeteren.

  2. Breng tijd met elkaar door. Een van de ­redenen om te gaan scheiden, is dat partners in de loop der jaren uit ­elkaar zijn gegroeid. We leven in een drukke wereld waarin we tijd te kort komen. Een van de eerste dingen waarop we ‘besparen’ is de relatie. Om deel te blijven uitmaken van elkaars leven, zul je dus met enige regelmaat tijd met elkaar moeten doorbrengen.

  3. Verwachtingen. Wat verwacht je van je partner, wat verwacht je van een relatie, wat heb je nodig van de ander? Ik merk dat partners vaak niet weten wat de ander echt nodig heeft. Als je niet naar elkaar uitspreekt wat je verwacht van de ander, zul je op den duur gekwetst en teleurgesteld worden.

  4. Wees dankbaar en spreek dat uit. Als je het fijn vindt dat je partner iets doet, zeg daar dan iets over en neem het niet voor lief.

  Wil je een scheiding voorkomen danwel je ­relatie verbeteren? Je bent van harte welkom aan mijn mediationtafel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply