Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom sportblessures
  Rate this post

  Aangezien ons lichaam gemaakt is om te bewegen, is bewegen en sporten noodzakelijk om gezond en fit te blijven. Sporten is echter een complex motorisch gebeuren. Zo moet er een goede samenwerking zijn tussen spieren en gewrichten, kracht en coördinatie, lenigheid en behendigheid.

  Om sportblessures te voorkomen, is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert. Wanneer alle spieren en gewrichten goed in balans kunnen bewegen en functioneren, zullen er minder snel blessures ontstaan. Indien er een zwakke schakel is in het lichaam, heeft het lichaam de neiging om te gaan compenseren, en dit kan dan leiden tot pijnklachten of steeds terugkerende blessures. Denkt u bijvoorbeeld aan achillespeesirritaties, terugkerende spierverrekkingen, hamstringblessures enzovoort. Bij dit soort hardnekkige problemen is de pijnplek soms een compensatie en ligt de oorzaak ergens anders in het bewegingsapparaat. De chiropractor is opgeleid om te zoeken naar de zwakke schakel in het bewegingsapparaat. Er wordt niet alleen naar de spieren gekeken, maar vooral ook naar de functie van de gewrichten. Op deze manier wordt niet alleen gekeken naar waar de pijn zit, maar ook naar waar die mogelijk is ontstaan.

  Bij Chiropractie Leidsche Rijn helpen we u weer goed te bewegen en het lichaam in een betere balans te brengen, waardoor u minder kans maakt op blessures tijdens het sporten.
  Sportblessures die de chiropractor vaak behandelt: rug- en nekklachten, bekkenproblemen, heup-, knie- en enkelproblemen, liesblessures, schouder-, elleboog- en polsklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply