Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom winterperikelen aan je voeten
  Rate this post

  Wanneer de winterse koude weer zijn intrede doet, kunnen je voeten wel wat extra warme aandacht gebruiken. De meest gehoorde klacht is koude voeten, gevolgd door likdoorns en kloven aan de hielen, maar ook voetschimmel steekt ’s winters vaak de kop op.

  Koude voeten of ‘wintertenen’ (perniones) zijn voeten waarbij de tenen blauw-paars verkleuren en een pijnlijke jeuk optreedt. Hoofdoorzaak is erfelijke aanleg en temperatuurwisselingen, maar ook te strakke schoenen, te dunne sokken en abnormale zweetvoeten geven meer kans om wintertenen te krijgen. Voorkomen kun je ze niet, maar je kunt het beperken door dikke sokken, ruime schoenen en temperatuurwisselingen te mijden. In mijn praktijk heb ik een speciale warmtebehandeling (Pedicure de luxe) met een warmtegevend masker voor de voeten (dat ook eventueel op de handen kan) tijdens een pedicurebehandeling.
  Op nummer 2 in de winter staan de kloven in de hielen, en die zijn met het insmeren van de voeten niet altijd tegen te gaan. Dan kan een pedicurebehandeling onmisbaar zijn. Bij een likdoorn helpt een pleister niet altijd. Meestal haal je de diepe doorn er niet mee weg. Een professionele pedicure kan dan hulp bieden.
  Op nummer 3 staat voetschimmel, die in de wintertijd weer het meest de kop op steekt. Voetschimmel geeft problemen zoals jeuk, ­schilfers, kloven en een droge huid. In mijn praktijk geef ik tijdens de behandeling van je voeten een advies op maat.Voeten moeten jouw hele leven je mobiliteit geven, dus geef ze de zorg en aandacht die ze verdienen. Op mijn website vind je veel meer informatie over voetklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply