Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Rate this post

  Voeding is van belang ter preventie van borstkanker. Uit onderzoek blijkt dat het drinken van meer dan 1 glas alcohol per dag het risico op borstkanker verhoogt. Ook blijkt dat een overmatige gewichtstoename het risico op borstkanker vergroot. Het is dus zaak om overgewicht tijdig aan te pakken, zeker wanneer er andere risico factoren in het spel zijn, zoals vroegtijdige menstruatie, pilgebruik, en geen of weinig borstvoeding geven.

  Een gezonde voeding met voldoende energie, eiwit, vocht, vitaminen en mineralen is van belang. Preventief kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en vezels (bijvoorbeeld groene thee, noten, pure chocolade, groenten en fruit) een beschermende werking hebben. Curatief ondersteunt het een behandeling, je voelt je er fitter door en kunt een zo goed mogelijke weerstand behouden.
  Een tumor heeft vaak een zuigende werking op de beschikbare energie, met als gevolg een tekort en gewichtsverlies. Bij een behandeling kunnen problemen optreden als een slechte eetlust, misselijkheid en braken. Extra aandacht voor de nodige voedingsstoffen is van belang om een zo goed mogelijke conditie te behouden. Tevens kan bij bijvoorbeeld chemotherapie smaakverandering optreden, die na de behandeling kan aanhouden en voor problemen kan zorgen. De voornaamste reden hiervoor is een droge mond door een verstoring van de speekselproductie. Wanneer de problemen leiden tot extra gewichtsverlies, dan is het zaak om hiervoor hulp in te schakelen van een diëtist of voedingskundige. Wil je meer weten of advies op maat, neem dan contact op met Janneke Jagt, consulent van Care for Weight.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply