Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Rate this post

  Veel mensen werkten thuis of hebben een tijd noodgedwongen thuisgezeten. Het maakt dat je snel futloos raakt en minder zin hebt om te bewegen. Je lichaamsbeweging en weerstand hebben hieronder moeten lijden. Tijd dus om dat patroon te verbreken en weer aan de slag te gaan.

  Sporten is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Buiten sporten, meedoen aan digitale video’s en in pauzes stukken wandelen: het hielp allemaal om toch een beetje actief te blijven. Toch ga je het liefste natuurlijk gewoon naar een sportschool om deel te nemen aan leuke en intensieve groepslessen of rustig zelf je sportschema af te werken. Je hebt het waarschijnlijk al meegekregen, want er is goed nieuws: de sportscholen zijn weer open!

  De deuren zijn weer open
  De gewichten hebben even stilgelegen en de apparaten bleven ongebruikt. Voor de veiligheid is het centrum een tijd gesloten geweest, maar gelukkig zijn de zalen van Sportcentrum Ursus zijn weer geopend. Je kunt hier weer terecht voor groepslessen en individueel sporten. Als je nu zes maanden vooruit boekt, krijg je hier twee maanden gratis sporten bij. Een goede en goedkope manier om een vliegende (her)start te maken aan je lichaamsbeweging.

  Maatregelen
  Bij Sportcentrum Ursus kun je terecht om te werken aan je fysieke, en daarmee ook mentale, gezondheid. Daarom is het natuurlijk van groot belang dat deze gezondheid ook gewaarborgd blijft. Dat vindt ook eigenaar Erwin Boonstra. Hij vertelt: ‘Veilig sporten gaat boven alles. Daarom volgen we de maatregelen natuurlijk ook nauwkeurig op. Dat betekent dat er voldoende ruimte is om de anderhalve meter afstand te houden en dat we ons richten op goede ventilatie.’

  Veilige en gezonde sportomgeving
  ‘Momenteel zijn we ook bezig met het installeren van een luchtzuiveringssysteem’, vervolgt Erwin. ‘Dat is nog niet verplicht, maar draagt wel bij aan een veilige en gezonde sportomgeving.’ Aangezien het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door zogenaamde aerosolen uit de adem is een schone lucht erg belangrijk. Het luchtzuiveringssysteem dat bij Ursus wordt geplaatst komt van het Duitse bedrijf Aernovir. Hun systemen zijn van oudsher vooral ingezet om operatiekamers van schone lucht te voorzien. ‘Maar het is ook erg geschikt in onze branche zodat mensen weer met een gerust hart kunnen sporten’, legt Erwin uit.

  Unieke sportervaringen
  Je kunt bij Ursus terecht voor meer dan individuele fitness. Neem bijvoorbeeld eGym, een unieke manier van sporten waarbij je in 30 minuten op acht apparaten sport en zo in korte tijd een intensieve full-body workout uitvoert. De apparaten zijn gekoppeld aan de MyWellness-app, waardoor je mooi inzicht krijg in je sportresultaten. Of neem deel aan The Trip: een immersieve fietservaring waarbij je virtueel over gletsjers fietst en futuristische steden doorkruist, allemaal vanuit de sportzaal van Ursus!

  Over Sportcentrum Ursus
  Bij Sportcentrum Ursus zijn er verschillende mogelijkheden om aan je gezondheid te werken. Je kunt kiezen voor individueel fitness of een training in groepsverband. Voor alle activiteiten geldt dat je constant professioneel begeleid wordt. In overleg met één van de instructeurs stel je een schema op dat specifiek op jou is afgesteld.
  Er is een ruime keuze aan groepslessen waaruit je kunt kiezen, maar je kunt ook trainen onder begeleiding van een personal trainer.
  Ben je klaar met je training? Dan kun je heerlijk ontspannen in de sauna’s die in de kleedkamer aanwezig zijn of een bezoekje brengen aan de professionele zonnestudio. Sporten was nog nooit zo leuk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply