Rate this post
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Rate this post

  ‘Mensen kunnen bij ons terecht om hun persoonlijke doel te behalen, maar mensen kunnen bij ons ook terecht als er problemen zijn met blessures, zoals rugproblematiek.’

  Binnen Next Step werken de trainers nauw samen met de fysiotherapeut. Als iemand pijn heeft en bijvoorbeeld een bepaalde beweging niet kan maken in een training, dan verwijst de trainer door naar de fysiotherapeut. Die onderzoekt en adviseert niet alleen de klant, maar ook de trainer over wat wel en niet kan.

  Afwisselend trainen
  Arjan van Spronsen is een personal trainer en een fysiotherapeut. Het team bestaat nu uit 3 trainers. Arjan: ‘Binnen Next Step Healthstudio werken we sinds 2015 in onze gym in Spijkenisse aan de combinatie ‘voorkomen’ en ‘genezen’. Ik als fysiotherapeut werk ook als personal trainer en daarnaast sta ik ook in de small group. Onze deelnemers kunnen afwisselend trainen. Ze kunnen met de personal trainer aan de slag of ze kunnen in de small group-lessen komen sporten. Sinds januari zijn we aardig gegroeid en hebben we 30 small group-uren kunnen creëren voor onze deelnemers.’ Arjan heeft eerst de opleiding ‘Sport en Bewegen’ gedaan aan het Albeda College en is toen verder gaan studeren voor fysiotherapeut. Hij is lang werkzaam binnen de fitness en wil graag de klant / patiënt centraal zetten, waaruit Next Step ook is ontstaan.

  Voorlichting en beweging
  De samenwerking tussen fysiotherapeut en trainers gaat nog verder, want iedere maand worden doelen en mogelijke blessures besproken, zodat de trainingen uitdagend en verantwoord blijven. Next Step werkt en coacht op het fysieke, mentale en voedingstechnische vlak, en we kijken hierbij naar het individu. Wij zoeken naar zwakke en sterke schakels binnen het lichaam en beweegpatronen en trachten deze in balans te brengen. We streven niet alleen naar het verhelpen van de klacht, maar ook naar herstel van volledige deelname aan sport, werk en alledaagse werkzaamheden.

  Kosten
  De kosten van het werken met een personal trainer of in kleine groepen kan wat duurder uitvallen dan bij een sportschool / fitnesscentrum. Maar als mensen voor € 35,- per maand 2 keer per week een vaste afspraak hebben met een goede trainer die hen kent en monitort, en de training waar nodig aanpast, dan is het naar onze mening het geld dubbel en dwars waard. Wij trachten de lat bij onze lessen vele malen hoger te leggen dan wanneer iemand voor zichzelf traint. Daarnaast krijgen de mensen niet alleen persoonlijke aandacht bij de personal training of behandelingen, maar ook binnen de small groups.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply