Rate this post
 • Voortbewegen naar een nieuwe jij!
  Rate this post

  Je niet goed voelen over je lichaam is een van de vervelendste dingen die er is. Er komen onzekerheden naar boven en je twijfelt over jezelf. Daarom heb je besloten aan de slag te gaan met een nieuwe jij! De gedachte en motivatie is er en mentaal ben je ook klaar voor. Maar hoe moet je eigenlijk beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste stappen zet?

  Werken aan een nieuwe versie van jezelf is niet altijd even makkelijk. Een afvalproces bestaat nu eenmaal uit een lange weg. Maar het hoeft ook zeker niet iets negatiefs te zijn. Wanneer je tot je doelen bent gekomen, stroomt er een overvloed van zelfvertrouwen door je heen. En dat moet je onthouden tijdens het uitvoeren van de volgende stappen.

  Stap 1: Bewustwording
  Je bent aangekleed en al om in beweging te gaan. Maar wacht voordat je je sportschoenen aantrekt. Afvallen start namelijk bij bewustwording over je huidige patronen en gewoontes. Als je gelijk bezig gaat met sporten, houd je dit voor een korte tijd vol. Want voor je het weet houden je oude gewoontes en patronen je weer tegen. De eerste stap is dus de kunst om te kijken hoe je een nieuwe invulling kunt geven aan je levensstijl.

  Stap 2: Plannen
  Je hebt voor ogen welke gewoontes je graag wilt veranderen. Misschien wil je graag meer gezonde versnaperingen eten? Of ruil je je ‘s avonds bankhangmoment in voor een hardlooprondje? Het is al een goede stap op weg om fijn af te vallen. Maar het maakt het misschien nog makkelijk door je doelen op te schrijven. Op die manier maak je ruimte vrij in je geest en vorm je een soort stok achter de deur. Wanneer het eventjes tegenzit, lees je doelen door en kijk hoever je al bent gekomen!

  Stap 3: Zorg goed voor je lichaam
  Na enige tijd ben je fanatiek bezig met het sporten en aanleren van nieuwe gewoontes. Je bent flink gemotiveerd en wilt graag een tandje bijzetten. Maar pas op dat je hiermee niet te ver gaat. Blijf altijd luisteren naar je lichaam. Wanneer je na een fanatieke trainingsessie pijnscheuten hebt, hoeft er niet nog een extra opdrukrondje gedaan te worden. Jezelf blijven uitdagen is geen probleem, maar negeer niet eventuele signalen van je lichaam.

  Stap 4: Vast patroon creëren
  Het is zover: je hebt je doelen bereikt. Eindelijk voelt je lichaam weer gezond aan en zit jij lekker in je vel. Al het harde werk heeft beloond. Maar er valt nog één stap te zetten. En dat is het creëren van een vast patroon. Het is al een super prestatie dat je je doelen hebt gehaald. Nu is het een kwestie van bijhouden. Het hoeft heus niet zo intensief als midden in het afvalproces. Probeer je nieuwe gewoontes als richtlijn te houden en ondervind welk patroon voor je werkt.

  Samen stappen maken
  Als coach en ervaringsdeskundige weet ik dat afvallen geen klus is die zo geklaard is. Het is daarom ook niet altijd even makkelijk om de stappen zelf te maken. Ik ben er dan graag voor jou om dit samen met je te doen. Ik ga met je in gesprek en we bespreken welke doelen je graag wilt behalen. Daarop gebaseerd stellen we een proces op, geheel op jou afgestemd. Samen gaan we voor een positief en krachtig resultaat, waar jij je goed bij voelt!

  Verder op weg helpen
  Lois (34) kwam veel aan na haar zwangerschap. Voor haar viel de verandering van haar lichaam eerst niet op, doordat ze druk was met haar pasgeboren kindje. Maar toen haar dochter wat ouder werd, kreeg ze meer ruimte om naar zichzelf om te kijken. ‘En dat was het moment waarop ik besefte dat ik met mezelf aan de slag wilde.’
  ‘De keren dat ik in de spiegel keek, zorgden echt voor motivatie. Dit klinkt misschien gek, omdat het juist ook voor onzekerheid kon zorgen. Dat was ik ook, maar door herinnerd te worden aan de veranderingen, werd ik strijdlustiger om af te vallen. De eerste fases van het afvallen gingen dan ook goed. Ik was mij bewust van de doelen en plande zorgvuldig hoe ik ze kon halen. Ik viel in een korte tijd veel af. Pas toen de fase van bijhouden aanbrak, kwam ik mijn valkuilen tegen.’
  ‘Na het resultaat gehaald te hebben, liet ik de touwtjes wat vieren. Ik beloonde mezelf steeds vaker met lekkers en vond dat ik niet altijd meer een hardlooprondje hoefde te doen. En daardoor kwamen de kilo’s erbij. Gelukkig maakte ik kennis met Marielfa, die mij ook door deze fase heen heeft kunnen slepen. Samen zijn we opnieuw aan de slag gegaan. Ik ben nu alweer aardig wat kilo’s kwijt en weet hoe ik dit kan volhouden. Marielfa helpt echt bij alle stappen!’

  Voel je fit!
  Bij Fit with M werk ik met een combinatie van mindset, voeding, beweging en krachttraining, zodat ik jou optimaal kan begeleiden. Door deze 4 pijlers in balans te brengen, word jij mentaal en fysiek weer fit. Ik ga met jou in gesprek om jouw behoeftes duidelijk te krijgen. Daarna maak ik een plan geheel afgestemd op deze behoeftes. Wil jij mentaal en lichamelijk weer fit worden? Samen zorgen we ervoor dat jij weer lekkerder in je vel zit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply