Rate this post
 • (Voor)zorg: denk goed om jezelf
  Rate this post

  Natuurlijk weten we dat we goed voor onszelf moeten zorgen. En na één of andere inspirerend filmpje te hebben gezien, zijn we ook eventjes erg gemotiveerd om weer meer tijd voor onszelf te nemen. We maken een lijstje met alle goede gewoontes die we willen oppakken, zoals om de dag sporten en goede gezichtsverzorging. Maar in de praktijk, komt er vaak minder van terecht dan je lief is. Binnen een paar dagen ben je de goede voornemens meestal al vergeten door de hectiek van alledag.

  Het wordt haast normaal gevonden tegenwoordig om constant te moeten omgaan met angstgevoelens, depressiviteit, en een gejaagd gevoel. Zinnen als ‘iedereen voelt zich weleens een dagje minder’ of ‘het is nu gewoon een drukke periode’ worden als redenen gebruikt om het goed te praten. Maar constant dit soort klachten ervaren zou niet de norm moeten zijn. Het verhelpen van klachten en denken aan je gezondheid zouden prioriteiten moeten zijn. Zelfs als je door een drukke levensstijl maar weinig aan jezelf toekomt, kun je de tijd die je hebt wel zo effectief mogelijk gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bewust ontspanningsmomentjes in te plannen.

  Shiatsu massage
  Met klachten zoals een gebroken been is het logisch om naar de dokter te gaan. Maar wanneer je stressgerelateerde klachten krijgt, of die nou mentaal of fysiek zijn, is het ook belangrijk om dat serieus te nemen. Want ook daar kun je op een heel prettige manier mee geholpen worden: een Shiatsu massage is niet alleen ontspannend, maar helpt ook je lichaam weer te helen. Zo zorgt het voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, stimuleert het het immuunsysteem en eventuele pijn wordt verlicht. Dit wordt allemaal bereikt door met de handen op bepaalde punten in het lichaam druk uit te oefenen, waardoor je energie weer vrij gaat stromen en blokkades worden opgeheven. Een effectieve vorm van ontspanning dus, die je gewoon kunt inplannen in je agenda.

  Goed om te weten
  Wist je dat je zelfs beter kunt slapen door Shiatsu? Als dat niet ontspannen is…

  Over De Koning Te Rijk
  Jannet Veenbaas: ‘Mijn uitgangspunt als therapeut en coach? Dat een aanraking een menselijke basisbehoefte is, en helend kan werken. Via aanraking is het mogelijk om lichaam en geest in balans te brengen, zodat eventuele verstoringen worden opgelost en jij beter in je vel komt te zitten. Dit uitgangspunt pas ik toe in de verschillende behandelingen en therapieën die ik aanbied: Shiatsu-therapie, de massages en het coachingstraject Zacht Werken. In sommige gevallen kunnen mijn behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars. Zo hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply