Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • vraag het Mo, Leven als broer en zus: wat nu?
  4/4 - (2 stemmen)

  Wat was er aan de hand?
  ‘We dachten dat alles op rolletjes liep binnen ons drukke en vluchtige leven. We hielden weliswaar met moeite ‘alle ballen in de lucht’; van huis­houden, gezin tot onze sociale levens. We sliepen al voor we in bed lagen en intimiteit was ver te zoeken. Het paste allemaal precies en het verliep verder zonder problemen.’ Tot het moment waarop Hans * zich realiseerde hoe leeg hun verhouding geworden was. Hij gaf bij Merel * aan niet meer tevreden te zijn met het leven dat ze leden. ‘We lijken wel broer en zus in plaats van man en vrouw’! Merel had dit ook wel door. Ze wilde echter geen ruzie. Het zal wel loslopen, dacht ze. Komt tijd, komt raad!

  Hoe is het zo gekomen?
  Hans en Merel hebben en maken geen tijd voor elkaar. Ze leven langs elkaar heen en ze hebben hun liefdesrelatie omgezet in een efficiënte zakenrelatie. Ja, alles verloopt goed en is georganiseerd, maar ze weten absoluut niet meer wat de ander bezighoudt. Ze delen elkaar mee wat ten goede komt van het gezin en gaan vervolgens met hun eigen drukke agenda aan de slag. Gezellig samen dingen ondernemen is er niet meer bij, laat staan intimiteit. Langere tijd hielden ze dit vol, totdat Hans de leegte voelde, die hij niet kon plaatsen.

  Hoe lossen we dit op?
  Het is in dit geval heel belangrijk om terug te gaan naar de basis: aandacht en tijd voor elkaar! Ondanks de drukke agenda’s moet er een moment gereserveerd worden om elkaar ‘echt’ te spreken. Hans en Merel houden vanaf nu één avond in de week vrij om samen bijvoorbeeld onder het genot van een kop koffie op de bank met elkaar te praten over zaken die hen echt bezighouden, tijdens een lange wandeling in de natuur te ontspannen of door gezellig een hapje te eten buiten de deur aandacht aan elkaar te schenken.

  De vervolgstappen
  Langzaam maar zeker leerden ze elkaar weer steeds beter te waarderen. Het genieten kwam terug. Eerst door voorzichtige lichamelijke contacten, zoals lichte aanrakingen. Broer en zus werden weer man en vrouw; samen kunnen ze de wereld weer aan! Aandacht, tijd en genegenheid waren in dit geval de sleutels om hun relatie weer opnieuw inhoud te geven.

  * Namen zijn aangepast om de privacy van de betrokkenen te waarborgen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply