Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De vraagbraak voor ouders & kind
  Rate this post

  Heb je net een kindje gekregen? En heb je vragen over de gezondheid van je kindje of over opgroeien en opvoeden? Dan is er een plek waar je terecht kunt: de GGD Hart voor Brabant.

  De GGD is er voor alle ouders en kinderen tot 18 jaar  als het gaat om gezondheid, opvoeden en opgroeien. ­Jeugdarts Gea Vrieze werkt op een van de consultatiebureaus van de GGD in ‘s-Hertogenbosch: ‘Het grote voordeel van onze werkwijze is dat we elk kind zien en volgen,  vanaf de geboorte tot het moment dat ze 18 worden.  Dat doen we sámen met de ouders; dat is onze kracht. ­Ouders vinden het fijn als we er voor ze zijn. We luisteren goed als ze vragen of twijfels hebben en zoeken dan samen naar een oplossing. We vormen ook een verbindende schakel tussen kinderdagverblijven en scholen en zorgverleners, zoals de huisarts, ziekenhuizen en wijkteams. Omdat we goede contacten met elkaar onderhouden, kunnen we gemakkelijk schakelen. Bijvoorbeeld wanneer een kind extra hulp of ondersteuning nodig heeft.’

  Eerste jaren
  Gea: ‘Wij zien kinderen en hun ouders vooral in de eerste levensjaren van het kind. Na de geboorte komt bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige op huisbezoek voor ­informatie en geeft antwoord op de eerste vragen.  Ouders krijgen ook een uitnodiging om langs te komen op het consultatiebureau. Daar doen we bijvoorbeeld gezondheidsonderzoeken. We wegen en meten de kinderen en geven vaccinaties, bijvoorbeeld tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP).

  Contact ‘online’
  ‘Ook de GGD gaat mee in de digitale trend. Hiermee ­sluiten we aan bij de behoefte van ouders en jongeren.  Zo kunnen contacten met de GGD plaatsvinden via e-mail of WhatsApp of via onze website. Ouders kunnen via het ouderportaal Mijn Kind in Beeld het digitale dossier van hun kind bekijken. Ook staat veel informatie over wat we doen op onze website en maken we gebruik van apps zoals de GroeiApp.’

  Heb jij vragen over de ontwikkeling van je kind, of heb je een opvoedvraag? Neem dan contact op met de GGD. Je kunt trouwens op de inloopspreekuren van het consultatiebureau terecht zonder afspraak. Kijk voor locaties en openingstijden op de website van de GGD Hart voor Brabant.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply