Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Vrij bewegen tijdens de zwangerschap
    Rate this post

    Au! Weer die pijn in je onderrug… Steeds vaker spelen je klachten op als je lang gezeten of gestaan hebt. Het kan ook zijn dat je juist moeite hebt met omdraaien in bed of met traplopen.

    Pijn laag in de rug, in de bil, liezen, heupen of het schaambot kunnen duiden op bekkenklachten. Deze klachten uiten zich vaak rondom of na een zwangerschap, maar kunnen zich ook lange tijd daarna pas presenteren. Het is niet nodig om met deze klachten door te lopen. Zoek direct hulp, zodat de klachten niet verergeren en je niet onnodig met pijn rondloopt.

    Oefentherapie
    Een bekkenoefentherapeut kan jou helpen om van jouw pijnklachten af te komen. Een bekkenoefentherapeut onderzoekt de klacht eerst goed en kijkt welke factoren de klacht veroorzaken en/of in stand houden. Samen werk je, door middel van oefeningen en het verbeteren van je houding en bewegingen, op praktische wijze aan de klachtvermindering. Je krijgt bijvoorbeeld mobiliserende of spierversterkende oefeningen. Gedurende de behandelingen is het belangrijk om ook thuis oefeningen te blijven doen en bijvoorbeeld te wennen aan een andere houding. Op deze manier kun je normaal blijven functioneren.

    Zwangerschapscursus
    Als jij zwanger bent en klachten wilt voorkomen, lichte bekken- of rugklachten hebt of bijvoorbeeld een zwakke bekkenbodem, dan kun je deelnemen aan de zwangerschapscursus aangeboden door Alida Achterberg van Oefentherapie Veenendaal. Het doel van deze cursus is onder andere het op peil houden van je conditie, de functie van je bekkenbodem- en buikspieren verbeteren, houding- en bewegingsklachten voorkomen en jou voorbereiden op een normale bevalling. Met een goede houding en door goed te bewegen voorkom je namelijk klachten, én voldoende lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op je lijf en je geest. Het is een actieve, eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en heeft een preventief karakter.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply