Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vrijheid in bewegen

  ‘Je moet er maar mee leren leven’. Je herinnert je het moment dat de arts deze woorden uitsprak nog goed. Je voelde gevoelens van frustratie, wanhoop en verzet door je lichaam gaan. Nee, je wilt helemaal niet met jouw klachten leren leven! Je wilt leven zónder die klachten, want ze horen niet bij jou! Maar hoe bereik je dat?

  Natuurlijk kunnen niet alle klachten zomaar worden verholpen. Toch heeft BSR-practitioner Judith van den Knaap al vaak cliënten geholpen die dachten dat ze nooit meer van hun klachten af zouden komen. Denk aan steeds terugkerende hoofdpijn of darmklachten die maar niet willen vertrekken. In deze, en veel andere, gevallen kan ‘Body Stress Release’ uitkomst bieden. Judith licht toe: ‘Veel lichamelijke klachten hebben namelijk een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en bindweefsel, oftewel ‘body stress’.Deze spanning verlaat je lichaam niet automatisch maar wordt opgeslagen, waardoor er pijn en ongemak ontstaat. En dan kom ik in beeld.

  Tijdens een BSR-behandeling lokaliseer ik waar de spierspanning zich bevindt. Vervolgens oefen ik op deze plek(ken) lichte druk uit in een specifieke richting. Je ligt hierbij op een speciale, comfortabele behandelbank, waarbij je je kleding en schoenen kunt aanhouden. Een behandeltraject start met 3 behandelingen op dag 1, dag 4 en dag 11, waardoor het proces van herstel in gang wordt gezet. Houd in gedachten dat BSR geen ‘quick fix’ is, maar een herstelproces. Dat vergt soms tijd, en met name in de beginfase is het van belang om dat proces te ondersteunen.

  BSR kan jou helpen als je je herkent in de volgende klachten:
  – hoofdpijn
  – rugklachten
  – nekklachten
  – schouderproblemen
  – menstruatie- en overgangsklachten
  – burn-out
  – whiplash
  – tintelingen of gevoelloosheid
  – bekkeninstabiliteit
  – brandend maagzuur
  – darmklachten

  Wat is BSR?
  BSR staat voor Body Stress Release, een gezondheidstechniek die letterlijk lichaamsspanning (body stress) loslaten (release) betekent. Door allerlei factoren, variërend van lichamelijke en emotionele tot chemische overbelasting, kan zich spanning opbouwen in je spieren. Deze vastgezette spierspanning beïnvloedt het zelfherstellend vermogen van je lichaam op een negatieve manier. Het gevolg is dat je lichaam niet meer optimaal kan functioneren waardoor klachten ontstaan. Bij BSR wordt het lichaam door kleine, lichte impulsen van de practitioner op de juiste plaats en in de juiste richting geactiveerd om de spierspanning laag voor laag los te laten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply