Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Een vrouw hoeft niet te worstelen met haar hormonen’
  Rate this post

  Bij vrouwen neemt vanaf circa 40 jaar de hormoonproductie af, met de overgang als gevolg. Veel vrouwen kampen hierdoor met vervelende klachten en voor een aanzienlijke hoeveel-heid vrouwen is de overgang een regelrechte rampperiode. Het raakt me als ik hoor dat vrouwen worstelen met de hormonale veranderingen in hun lichaam en daardoor met zichzelf. De overgang hoeft namelijk geen frustratie te zijn! 

  Met de juiste aanpak kun je heel prettig door de overgangsperiode heen komen. Ik hoor vaak dat vrouwen heel opgelucht zijn als ze meer te weten komen over de overgang en ze erachter komen dat ze niet ‘gek aan het worden zijn’. Want zo kun je je gaan voelen als je ineens stemmingswisselingen, nachtzweten en opvliegers krijgt. Vaak herken je jezelf niet terug en daar hoef je je, in tegenstelling tot wat veel vrouwen denken, niet bij neer te leggen. Tijdens mijn spreekuur neem ik de tijd voor je. Je hebt geen verwijzing nodig en consulten worden vergoed in de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

  Iedere vrouw is anders en daarom ontwikkel ik voor iedere vrouw een persoonlijk plan van aanpak. Ik ben gespecialiseerd in de overgang, ook in de vervroegde (zoals bij borstkanker),  en werk samen met een gynaecoloog, een bekkentherapeut en een seksuoloog in Haarlem. Ik heb respect voor het natuurlijke proces van de vrouw. Tegelijk ben ik een voorstander van suppletie door middel van plantaardige producten, medicijnen, anticonceptie of hormoon-therapie. Een vrouw hoeft namelijk niet te worstelen met hormonen en als suppletie daar een oplossing bij kan zijn, dan zie ik dat als een positieve stap. Omdat ik zelf een vrouw ben, weet ik wat jij doormaakt en wil ik je graag helpen richting een prettiger leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply