Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vrouw in de overgang: ruimte voor jezelf
  Rate this post

  Met een beperkte blik zie je de overgang als een tijd van afbraak; een tijd van opvliegers, onbestemde pijntjes, slecht slapen en een slecht humeur. Je hebt het over ‘oestrogeentekort’ en je bent misschien zelfs boos op de natuur, omdat ze je zo slecht behandelt.

  Zo is de overgang vaak een moeilijke fase vol onzekerheid en twijfels. Maar weinig vrouwen zeilen er moeiteloos doorheen. Sommige vrouwen hebben het heel zwaar, maar de meesten ervaren zichzelf na de overgang als sterker en wijzer, en geestelijk en lichamelijk gezonder en gelukkiger.

  Tijdens de overgang gebeurt er iets heel belangrijks met je. Daarom is dit een heftige tijd. Je verandert, je wordt een ander mens, completer en beter in balans. Het is een moment van bezinning: neem jij je plek in? Ga je staan voor wie je bent en voor wat je lief is? Dit vraagt moed, discipline en inzet, want het komt er nu op aan. De enige die het kan doen, ben jij.

  Het geschenk van deze fase is ons vermogen om lief te hebben in vrijheid en verbondenheid. Je wordt vrij wanneer je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op je neemt en jezelf liefhebt zoals je bent, met alle mooie en lelijke kanten, moed en angst, vermogen en onvermogen.

  Verbondenheid ontstaat wanneer jij besluit je te verbinden. Het is een actieve keuze om niet weg te lopen wanneer het moeilijk wordt, maar steeds opnieuw je beste antwoord te zoeken op wat zich op dat moment aandient. Ook al ben je zelf door het leven verwond, ook al heb je zelf niet voldoende liefde gekregen en ook al handelen de mensen om je heen uit angst. Alles waarmee je je langdurig verbindt – een relatie, een vriendschap, een baan – biedt mogelijkheden voor diepgaande persoonlijke groei.

  Massagetherapie ondersteunt dit proces van zoeken, voelen en bewust worden. Je leeft niet meer naar de verwachting of de goedkeuring van anderen, maar je gaat leven van binnen naar buiten: volgens je eigen waarden, wensen, behoeften en visie.

  Zo maak je van de overgang naar een nieuwe fase de beste tijd van je leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply