fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vrouwen en schoenen

  Wist je dat


  schoenen voor vrouwen net chocolade is, maar dan zonder calorieën? Ze bieden troost als we ons down voelen. Vrouwen kopen een paar schoenen om zichzelf eens te verwennen na een moeilijke periode.
  vrouwen indruk willen maken met hun schoenen? Hoe leuk is het om een complimentje te krijgen over je nieuwste aankoop? En wie heeft er nu niet graag de mooiste schoenen?
  vrouwen met schoenen indruk -proberen te maken op mannen? Een vrouw op hoge hakken is nog altijd verleidelijk en sexy.
  vrouwen heus wel weten dat het dragen van hoge hakken slecht voor ze is? Maar ja, onze benen lijken er langer door, we lopen eleganter en hakken zetten ons imago kracht bij.
  het vinden van de perfecte schoen voor sommige vrouwen net zo voelt als verliefd worden?
  voor sommige vrouwen een paar nieuwe schoenen opwindender is dan een avondje met hun partner?
  vrouwen zóveel van schoenen houden, dat ze er regelmatig over liegen? Over de prijs dan… Been there, done that…
  vrouwen eigenlijk al oordelen over iemand door naar de schoenen te kijken? Vuile schoenen? Sloddervos… Torenhoge stiletto’s? Diva…

  Wat je niet wist over schoenen

  • Vroeger was er een graansoort om je schoenmaat mee te bepalen. Drie stukjes barleycorn was volgens koning Edward II uit Groot-Brittannië gelijk aan een inch. Een inch is ongeveer 2,5 centimeter.

  • Het woord ‘sneakers’ is afgeleid van de term -‘sneaking around’. Omdat sneakers een rubberen zool hebben en je hierop kunt rondsluipen zonder geluid te maken, is dit type schoen -‘sneakers’ genoemd.

  • Vroeger waren het de mannen die hakken droegen en niet de vrouwen. Vroeger was het dragen van een hak namelijk een teken dat je bij de hogere klasse van de samenleving behoorde.

  • De duurste schoenen die ooit verkocht zijn, kostten € 580.000,-. Dit was een paar schoenen uit de film ‘The Wizard of Oz’.

  • De sleehak is in de jaren 40 in Italië ontstaan door een tekort aan staal. Men moest dus andere materialen zoeken voor de hak en zo is de sleehak uitgevonden.

  • Het eerste paar laarzen ooit ontworpen was voor de voeten van koningin Victoria van Groot–Brittannië in 1840.

  • Jimmy Choo ontwierp op zijn 11e jaar zijn eerste schoen. In 2009 ontwierp hij een kledinglijn voor Hennes & Mautritz, zodat zijn ontwerpen ook voor een groter publiek toegankelijk werden.

  Nederlandse vrouwen en schoenen

  Nederlanders zijn volgens UNICEF de gelukkigste mensen ter wereld. Schoenen maken volgens verschillende onderzoeken een groot deel van het geluk uit van de Nederlandse vrouw. Zo is onderzocht dat vrouwen binnen Nederland tussen de 17 en 35 paar schoenen bezitten. Het kopen van nieuwe schoenen doet meer bij vrouwen dan het kopen van een nieuwe broek of trui. Op één of andere manier maakt het endorfine vrij, wat een geluksgevoel geeft.

  Naast dat het gelukkig maakt, stelt een ander onderzoek dat het kopen van nieuwe schoenen dient als een work-out. Dit onderzoek stelt dat de hartslag van vrouwen hoger wordt bij de aankoop van nieuwe schoenen; zelfs zoveel dat het gelijk staat aan 5 minuten trainen in de sportschool.

  Deze schoenen passen altijd bij één van je outfits

  Zwarte pump

  Zoals de LBD (little black dress) voor je kledingkast is, geldt een klassieke zwarte pump als must-have voor iedere vrouw. Met deze schoen zit je altijd goed, niet alleen voor onder je zwarte jurkje. Trek je zwarte pumps aan onder een jeans of bikerbroek en je creëert meteen een andere look.

  Laarzen

  Een mooie laars is goud waard. Of dat nu een lang model is of de kortere enkellaarsjes: als je van beide soorten een paar hebt, zit je zeker safe, want je kunt ze eigenlijk overal bij combineren. Jurk of rok? Yep! Skinny jeans? Check! Leren broek? Ook!

  Sneakers

  Eigenlijk hebben sneakers geen uitleg meer nodig. Ze zijn comfortabel en geven je outfit een lekker sportieve twist. Die mogen dus zeker niet ontbreken in je collectie. Er zijn dit seizoen zoveel leuke kleuren en printjes, dat het best moeilijk kan zijn om te kiezen. Misschien toch maar twee paar doen?

  Slipper of sandaal

  Voor de zomerse dagen is een luchtig schoentje nodig. Een mooie slipper of sandaaltje biedt uitkomst. Een sandaaltje is net wat meer gekleed dan een slippertje en geeft ook wat meer steun. Netjes onder een lange linnen broek, zwierig onder een maxi-jurk en lief onder een mooie jumpsuit.

  Bescheiden hak

  Natuurlijk kun je niet hele dagen op hakken lopen. Daarom mag een bescheiden hakje evenmin in je collectie ontbreken. Een hakje staat vaak net wat mooier dan een platte schoen, en je kunt er alle kanten mee uit.

  Dus dames, check of je deze top 5-schoenen in de kast hebt!

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply