Rate this post
 • Je hoeft je klachten niet te accepteren
  Rate this post

  Meer dan 60% van de vrouwen heeft bekkenbodemklachten, zoals urine- of ontlastingsverlies, obstipatie, een verzakking of pijn bij het vrijen.

  Welke vrouw heeft niet met bekkenbodemproblemen te maken? Toch blijven we met de klachten rondlopen, uit schaamte of omdat we denken dat het erbij hoort of omdat het wel meevalt. Bekkenbodemklachten gaan echter niet vanzelf over; ze worden wél erger! Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op de bekkenbodemfunctie, zoals zwangerschap en bevalling, hormonale veranderingen, meno­pauze, zware beroepen en sporten, operaties en ziektes,veroudering en stress.
  Door al die veranderingen in de bekkenbodem kunnen klachten ontstaan. En dat is niet iets wat we hoeven te accepteren, het hoort niet bij het ouder worden en er is wel degelijk wat aan te doen. Hoe eerder je dat begrijpt, hoe eerder je actie onderneemt, en hoe meer resultaat je ziet.
  Bekkenfysiotherapie is een bewezen therapie om je van je klachten af te helpen of ze te verminderen. De bekkenfysiotherapeut leert je om de functie van je bekkenbodem te herstellen. Ze geeft voorlichting over de bouw en de werking van het bekken en de bekkenbodem. Door middel van oefeningen leer je hoe je de spieren rond het bekken kunt herkennen en trainen.
  Voor meer informatie of behandeling kun je contact opnemen met Bekkenfysiotherapie Marielle Gielen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply