Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vruchtbaarder met acupunctuur
  Rate this post

  Heb je een kinderwens, maar lukt het je maar niet om zwanger te worden? Voor veel vrouwen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. Maar wellicht kan ondersteuning met acupunctuur je helpen!

  Acupunctuur is een al meer dan 2000 jaar oude behandelmethode voor allerlei chronische en acute aandoeningen en is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In de oosterse geneeskunde kent men bijvoorbeeld geen hormonen, maar wordt je gesteldheid gebaseerd op energiestromen. Wanneer je moeite hebt om spontaan zwanger te worden, kan er sprake zijn van een stagnatie in de energiestromen van onder andere de lever en de nieren (hierbij hebben we het over organen zoals die in de TCG worden gezien. Dit is niet hetzelfde als in de reguliere geneeskunde). Het is dan belangrijk dat je energiestromen weer op gang gebracht worden, zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Acupunctuur is daar onder meer een geschikt middel voor.Je menstruatiecyclus speelt ook een belangrijke rol: zwanger raken lukt het beste als je cyclus regelmatig is en je geen klachten hebt.
  Met behulp van acupunctuur kan de cyclus ­verbeterd worden, wordt de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies gestimuleerd voor een goede innesteling en wordt de energie van de betrokken gynaecologische organen versterkt. Acupunctuur kan ingezet worden naast de reguliere westerse geneeskunde. Wetenschappelijk is vastgesteld dat het slagings­percentage van IVF met acupunctuur veel hoger ligt dan met IVF alleen. Als je een aanvullende ziekte­kostenverzekering hebt, ­worden de behandelingen grotendeels door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply