Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vruchtbaarder met acupunctuur
  Rate this post

  Heb je een kinderwens, maar lukt het je maar niet om zwanger te worden? Je bent niet de enige: voor veel vrouwen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. Maar wellicht kan onder­steuning met acupunctuur je helpen!

  Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten vermindert en ook preventief werkt.
  In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Dan kunnen we te maken krijgen met pijn of ziekte, maar ook bijvoorbeeld een verminderde vruchtbaarheid.
  De energiebanen worden ‘meridianen’ genoemd. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Bij ziekte kan acupuncturist Ina Röder met behulp van naalden bepaalde energieën weer op gang brengen.

  Vrij stromende energie
  Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan Ina ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam aangezet wordt om zichzelf te herstellen. De klachten verminderen of gaan zelfs helemaal weg. In het geval van een verminderde onvruchtbaarheid speelt je menstruatiecyclus een belangrijke rol: zwanger raken lukt het beste als je cyclus regelmatig is en je geen klachten hebt. Met behulp van acupunctuur kan de cyclus verbeterd worden, wordt de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies gestimuleerd en de energie van de betrokken gynaecologische organen versterkt. Ina kan, naast acupunctuur, ook kruiden en voedingssupplementen inzetten.

  Naast reguliere geneeskunde
  Acupunctuur kan goed gecombineerd worden met de reguliere westerse geneeskunde. Wetenschappelijk is vastgesteld dat het slagingspercentage van IVF met acupunctuur veel hoger ligt dan met IVF alleen.

  Zwangerschapsklachten
  Ben je al wel zwanger, maar heb je te maken met klachten als misselijkheid, slaapproblemen, bekkenklachten of angsten, dan kan acupunctuur ook ondersteuning bieden. Wetenschappelijk onderzoek in Duitsland heeft aangetoond dat de bevalling met behulp van acupunctuur met tot wel
  3 uur verkort kan worden.

  Vergoeding
  Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je hebt geen verwijzing door een arts nodig en de kosten gaan niet af van het eigen risico.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply