4/4 - (2 stemmen)
 • Vruchtbaarder met acupunctuur
  4/4 - (2 stemmen)

  Heb je een kinderwens, maar lukt het je maar niet om zwanger te worden? Je bent niet de enige: voor veel vrouwen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. Maar wellicht kan ondersteuning met acupunctuur je helpen!

  Acupunctuur is een al meer dan 2500 jaar oude behandelmethode voor allerlei chronische en acute aandoeningen, en is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de oosterse geneeskunde kent men geen hormonen, maar wordt je gesteldheid gebaseerd op energiestromen.
  Wanneer je moeite hebt om spontaan zwanger te worden, kan er sprake zijn van een stagnatie in de energiestromen van de lever en de nieren, en het is dan belangrijk dat je energiestromen weer op gang gebracht worden. Acupunctuur is daar een geschikt middel voor. Tijdens een behandeling worden een klein aantal heel dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam waar de energie niet goed stroomt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen. Je menstruatiecyclus speelt ook een belangrijke rol: zwanger raken lukt het beste als je cyclus regelmatig is en je geen klachten hebt. Met behulp van acupunctuur kan de cyclus verbeterd worden, wordt de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies gestimuleerd en de energie van de betrokken gynaecologische organen versterkt.
  Acupunctuur kan ingezet worden naast de reguliere westerse geneeskunde en is geen vervanging daarvan. Wetenschappelijk is vastgesteld dat het slagingspercentage van IVF met acupunctuur veel hoger ligt dan met IVF alleen.
  Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je hebt geen ­verwijzing door een arts nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply