Rate this post
 • Waar de magie begint…
  Rate this post

  Misschien weet je diep van binnen best dat je iets anders wilt, maar durf je het eigenlijk niet goed onder ogen te zien. Want wat nou als het helemaal mislukt? Durf je het wel aan je leven om te gooien? Twijfels blijven je najagen waardoor je maar niet tot een beslissing komt. En zo rijgen de dagen zich aaneen, totdat je het gevoel hebt dat het nu te laat is om iets te veranderen…

  Waarom is het soms zo moeilijk om dromen na te jagen?
  Mensen houden zich vast aan vaste patronen en routines. Ze willen graag aan het bekende vasthouden in plaats van in het diepe onbekende springen. Daar, buiten de comfortzone, dat is waar de magie begint. Dat is waar je dromen ongelimiteerd zijn. Maar daarvoor moet je wel durven te springen. De meeste mensen kiezen dan liever voor de stabiele zekerheid van wat ze wel kennen, dan voor het onbekende, al zal dat hun veel meer vreugde brengen.

  Wat is het gevolg als je je dromen weg blijft drukken?
  Iedere keer als je je dromen blijft wegdrukken, zorg je voor stagnatie en weerstand in je leven. Dit kan zich op fysiek, mentaal, emotioneel en/of op spiritueel niveau uiten. Je leven zal je in alle mogelijkheden gaan tegenwerken. Waarom? Omdat je nu eenmaal hier bent om te groeien, mee te bewegen met de flow, met alle veranderingen in je leven. Het leven is veranderlijk. Jij hoort mee te veranderen, mee te bewegen met wat op je pad komt. Zo kun jij je hoogste zelf zijn. Je beste zelf worden en echt alles uit je leven en jezelf halen. Dan leef jij wel vol je dromen. Dan kijk je niet later op je leven terug en heb je spijt van alles wat je niét hebt gedaan.

  Hoe kun je je dromen wél achterna gaan?
  Het belangrijkste is steeds weer uit je comfortzone te gaan. Doe iedere dag wat anders. Al start je met één ding op een dag. Zo kom je nooit in een sleur en stretch je jezelf steeds weer. Je durft risico’s te nemen. Vind je iets heel leuk, maar durf je er niet echt voor te gaan? Doe het gewoon. Beter wel geprobeerd en nog beter weten wat je niet en wel kan, dan spijt hebben van alle dingen die je nooit hebt geprobeerd. Je kunt niet echt falen. Iedere kans is een ervaring rijker en dus is iedere poging een win-ervaring. Doe er dus iedere dag alles aan om alles uit je dag te halen. Maak ieder moment het beste voor jou. En als je iedere keer weer alle momenten en dagen alles eruit haalt, dan weet je ook dat je alles uit je leven hebt gehaald. Dan ben jij zeker vol voor je dromen gegaan en ben je je allerbeste zelf geweest. Dan heb jij het leven geleefd waarvoor je hier bent.

  Wat is jouw rol als coach hierin?
  Mijn rol als coach is om mensen hiervan bewust te maken en hun in te laten zien hoe krachtig ze zijn en hoe groots leven ze kunnen leven als ze er vol voor gaan. Ik laat ze vooral voelen hoe waardevol ze zijn en dat ze hier met een belangrijke reden zijn. Dat ze talenten hebben gekregen en dat iedere dag en ieder moment weer nieuwe kansen zijn. Ik laat ze hun grootsheid in zien en dat ze veel meer in hun mars hebben, dan ze denken.

  Wat wil je mensen meegeven die het gevoel hebben vast te lopen?
  Ik laat ze meteen voelen dat ze het waard zijn om een prachtig leven te leiden. En dat vreugde en voldoening ook voor hun waarheid kan worden. Dat wanneer je buiten de comfortzone durft te stappen, de beloning heel groot zal zijn en de flow je zal meenemen in plaats van de weerstand waar ze in zijn. Ik zal altijd met ze bekijken waar hun krachten en talenten zijn, want daar zit de opening van hun dromen om die volledig te verwezenlijken. En ik zal ze er stap voor stap in begeleiden, zodat ze die dromen ook waarmaken.

  Over Jamie
  Jamie Vousten: ‘Ik voel precies wat jij nodig hebt. Bij mij zul je meteen voelen dat je er helemaal mag zijn zoals je bent. Ik ben heel uniek in mijn aanpak en doorzie wat er nodig is. Ik heb vele gaven en talenten, waardoor we echt het hoogste uit jouw leven kunnen halen. Ik ben iemand die er vol voor gaat en dat zul je aan alles merken. Ik ben zeer gepassioneerd en enthousiast, en mensen voelen zich in mijn aanwezigheid vaak meteen al lichter.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply