Rate this post
 • Waar heb je last van?
  Rate this post

  Hypnotherapie is een therapie waarbij je onder hypnose direct naar de oplossing van je probleem gaat. De therapie is kortdurend. Vaak zijn een tot drie sessies al voldoende. Hoe dit komt? We gaan namelijk niet op zoek naar de oorzaak van je probleem. Het onderbewustzijn heeft je probleem ooit gecreëerd en kan het dus ook weer zelf oplossen. De enige vragen die tellen, zijn ‘waar heb je last van’ en ‘wat wil je hiervoor in de plaats?’.

  Hypnotherapie is vooral bekend van het stoppen met roken. Minder bekend is dat je er zoveel meer en met succes mee kunt bereiken. Een paar voorbeelden zijn stress (je voelt je ontspannen), een negatief zelfbeeld (je waardeert jezelf), trauma en verlies (de heftige emotie verdwijnt), angsten en fobieën (je bent niet meer bang), faalangst (je weet dat je het kunt), afvallen (je haalt je optimale gewicht) en onzekerheid (je hebt zelfvertrouwen).
  De sessies worden als volgt opgebouwd: in de eerste sessie pakken we jouw negatieve gedachte aan, die de oplossing van je probleem blokkeert. Een heel bekende is ‘Dat lukt me toch niet’. In de tweede sessie ga je pas in diepe hypnose, en zal ik in gesprek gaan met je onderbewustzijn, dat zelf met een oplossing komt. De laatste sessie is een sessie waarbij de puntjes op de ‘i’ worden gezet en er een soort ‘firewall’ wordt ingesteld om de verandering blijvend te maken.
  Meer informatie of vragen over andere mogelijkheden van hypnotherapie? Ik beantwoord ze graag voor je!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply