Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Waar ik blij van word

  Ik kan blij worden van de meest simpele dingen. Bijzondere momenten en mooie herinneringen, waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waar ik kippenvel van krijg.

  Zo word ik blij van …

  … wakker worden naast mijn lief, ontbijten met onze 3 kinderen, tijd voor elkaar.
  … samen eten met mijn geweldige vriendin en haar gezin. Borrelen met familie en vrienden. Een dansje, een wijntje en een heleboel lol.
  … het echte contact, zinnige gesprekken, uiteraard gepaard met een goede dosis humor.
  … andere mensen blij maken. Onlangs verstuurde ik nog doosjes met zaadjes om de liefde te verspreiden (echt HEMA!). Zo stuur ik ook graag een kaartje of op zijn tijd een bosje bloemen. Aandacht voor de ander.
  … spontane ontmoetingen op straat. Iemand een complimentje geven, een grapje maken, de mens echt zien.
  … mensen in beweging krijgen. Door te kijken naar wat er wél is.
  … de liefde, die overal en nergens is.
  … een roodborstje dat mijn pad kruist, en van de koolmezen die een nest bouwen in ons vogelhuis. Of van de pup van onze buren.
  … het strand en de zee. Even helemaal weg, gedachten uit, luisteren naar de golven.
  … samenwerken met mensen die mij inspireren.

  En is het altijd rozengeur en maneschijn? Natuurlijk niet. Er zijn ook dagen dat ik loop te zuchten en te steunen en dat ik het even niet leuk vind en niet blij ben. Dat is het leven.

  Wat mij op zo’n dag helpt, is het benoemen van 3 dingen waar ik dankbaar voor ben aan het einde van de dag. Dat helpt om de andere dag weer goed op te starten.

  En jij? Waar word jij blij van? Klein experiment: noteer elke dag 3 dingen waar jij blij van wordt of waar je trots op bent. De kleine, simpele dingen die jou gelukkig maken en die er écht toe doen! Als je dit een tijdje volhoudt, zal je zien dat het je mindset op een positieve manier verandert. Wil je je ervaring delen, dat kan door een berichtje te sturen naar karin@deinspiratieboom.nl.

  Karin

  Over de inspiratieboom
  Karin maakt in haar coaching gebruik van een combinatie van verschillende methoden (waaronder ACT, NLP en Systemisch werken), afgestemd op jouw behoeftes c.q. vragen. Dit gaat altijd gepaard met een goede dosis humor.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply