Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waar voor je geld – besparen met online shoppen
  Rate this post

  Online shoppen: wie doet het niet? Vandaag de dag maakt menig consument de afweging tussen de deur uitgaan om winkels te bezoeken en vanaf de bank shoppen. Niet alleen zitten er veel voordelen aan online shoppen. Je hoeft je bed niet eens uit te komen als je niet wil en je bent niet gebonden aan de openings- en sluitingstijden van een winkel. Daarnaast kan het ook nog een leuk tijdverdrijf zijn. Je kunt fantaseren over een nieuwe smart-TV in je woonkamer zonder dat je een winkelmedewerker moet vertellen dat je eigenlijk geen plek hebt voor een 55-inch televisie. Bovendien kun je websites bezoeken van winkels waar je normaal gesproken geen stap binnen zou zetten.

  Er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Kijken blijft maar zelden bij kijken en voor je het weet, heb je een te dure aankoop gedaan. Hieronder lees je hoe je het online shoppen leuk kunt houden met bespaartips.

  Houd je bij de sale
  Veel webshops hebben een tegenwoordig een ‘afdeling’ waarin de producten te zien zijn die tijdelijk of standaard zijn afgeprijsd. Voordat je items in je winkelwagentje stopt die afkomstig zijn uit de nieuwe collectie, kun je eerst de sale of de outlet bekijken. Heb je je echt aan een budget te houden? Vermijd dan de andere pagina’s compleet en beperk je tot de afgeprijsde artikelen. Hier zitten heel vaak mooie en handige producten tussen, maar dan voor een zacht prijsje.

  Check of er kortingscodes beschikbaar zijn
  Online winkels hebben vaak aanbiedingen die te activeren zijn met een kortingscode. Hiermee kun je producten met een flinke korting aanschaffen of misschien zelfs helemaal gratis! Het kan voorkomen dat deze codes lastig te vinden zijn of alleen via andere websites te verkrijgen zijn. Toch is het handig om, voordat je gaat shoppen, te checken of er niet ergens op het internet kortingen te vinden zijn die van toepassing zijn op jouw wensen.

  Misschien heb je ergens nog geldige spaarpunten liggen
  Je kent het wel: je doet een aankoop en zegt ‘ja’ tegen een klantenkaart, maar gebruikt hem vervolgens nooit meer. Wanneer je een online of fysieke winkel bezoekt, kan het toch zo zijn dat je aankopen bijgehouden worden en je spaarpunten geregistreerd worden. Misschien heb je de kaart weggestopt in een laatje of je wachtwoord ergens opgeslagen. Wanneer je dit weet te achterhalen, kan het weleens zo zijn dat er nog een flinke korting op je ligt te wachten!

  Probeer meteen af te rekenen…
  De optie om achteraf te betalen lijkt ideaal: je ziet iets wat je graag zou willen bezitten, maar waar je eigenlijk geen geld voor hebt. Achteraf betalen maakt het mogelijk om toch op ‘bestellen’ te klikken! Toch is achteraf betalen iets wat je beter kunt laten. In veel gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Daarnaast kun je misschien beter wachten met de aankoop totdat je er wel echt de financiële middelen voor hebt, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

  … En niet in termijnen te betalen
  Hetzelfde geldt voor het betalen in termijnen. Vaak betaal je uiteindelijk meer dan wanneer je het bedrag in één keer aftikt. Daarnaast is het gewoonweg vervelend om maandelijks bezig te moeten zijn om een aankoop af te betalen waar je misschien ook wel even mee had kunnen wachten, toch?

  Zoek naar vergelijkbare, betaalbare producten
  Zoals gezegd is het een leuk tijdverdrijf om websites te bezoeken waarop producten worden verkocht die passen bij het luxe leven dat jij (nog) niet bezit. Designerschoenen en -tassen, indrukwekkende stereo-installaties en splinternieuwe sportwagens: ze lijken allemaal te mooi om waar te zijn. Toch kan het internet een verbazingwekkende plek zijn: er is van alles op te vinden! Zo zijn er tal van hippe, maar betaalbare kledingmerken die inspiratie halen uit bovenstaande designer-items. Hetzelfde geldt voor technologische snufjes en vervoersmiddelen: populaire trends gaan vaak als een lopend vuurtje binnen de productontwikkeling. Als je goed zoekt, kun je vast ergens een hip, mooi en kwalitatief hoogstaand alternatief vinden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply