Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Waar zitten de onbalansen?

  Een moeder komt met haar baby van 4 maanden bij mij in de praktijk. Het meisje heeft erg last van buikkrampjes en overstrekt zich vaak. Zij huilt veel en lijkt niet tevreden.

  Omdat de spiertest niet op de baby zelf uitgevoerd kan worden maar wel via de arm van moeder, is het belangrijk om eerst te kijken of de moeder zelf in balans is. Daarom begin ik met een balans bij de moeder om bij haar de stress weg te halen. Vervolgens test ik in hoeverre het voedingspatroon van de moeder een rol speelt in verband met de buikkrampjes van de baby omdat zij haar borstvoeding geeft. Er zijn onbalansen voor uien, knoflook, peper en verschillende specerijen. Dat betekent dat, als de moeder deze dingen eet, die via de borstvoeding bij haar dochtertje terechtkomen en bij haar buikkrampen veroorzaken.Wij spreken af dat de moeder deze voedingsmiddelen niet meer gaat eten. Na een maand komen zij weer terug in de praktijk en de moeder vertelt dat het meisje veel minder huilt en bijna geen krampjes meer heeft. Via de moeder test ik uit of ik nog een balans kan doen, zodat de kleine nog beter in haar vel gaat zitten. Een paar druppels van een bloesemremedie en het masseren van een aantal acupressuurpunten op het meisje zelf zorgen ervoor dat zij direct lekker ontspant en ze gaat heerlijk tegen mij brabbelen. Moeder en kind zijn nu allebei rustig en de buikklachten kwamen niet meer terug.

  Toos Langeveld

  Claudia en Toos zijn beiden aangesloten bij een beroepsvereniging en koepelorganisaties, waardoor de consulten bij veel aanvullende zorgverzekeringen gedeeltelijk vergoed worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply