Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Waarmee kan ik jou helpen?’
  Rate this post

  Wat je van ver haalt, is vaak lekkerder. En soms ook heel effectief en genezend. Voor de Traditionele Chinese Geneeskunde geldt dit zeker, aangezien deze ­eeuwenoude kennis steeds vaker in Nederland wordt toegepast.

  De kloof tussen de reguliere en complementaire geneeskunde is groot. Toch zou je kunnen zeggen dat deze kloof steeds een stukje kleiner wordt. Yoga, mindfulness, meditatie, acupunctuur: allemaal voorbeelden van buitenlandse methoden die wij hier in Nederland zijn gaan omarmen. Zo ook Laura Broeders van Kerngezond Acupunctuur en Health Coaching: ‘Iedere behandeling die ik bied, is uniek. Ieder mens heeft immers andere klachten en daarbij hoort een behandeling op maat. Ik kijk tijdens mijn behandelingen naar de mens als geheel. Het lichaam is een prachtig geheel waarin alles met elkaar in verbinding staat. Vanuit deze holistische visie kijk ik per cliënt naar wat hij of zij  nodig heeft. De centrale vraag is altijd: ‘Waarmee kan ik jou helpen?’ Vandaaruit ga ik kijken welke behandeling past bij de cliënt en waar hij of zij het meeste mee geholpen is. Mijn behandelingen bestaan, afhankelijk van wat de cliënt nodig heeft, uit traditionele acupunctuur, laseracupunctuur, Chinese manuele therapie Tui Na, Chinese kruiden en Health coaching (voedings-, leef- en bewegingsadvies).’

  Eeuwenoud en effectief
  Laura vertelt verder: ‘Acupunctuur is een eeuwenoude ­behandelmethode die er vanuit gaat dat er zich ­allerlei energiebanen, ook wel ‘meridianen’ genoemd, in het ­lichaam bevinden. De meeste acupunctuurpunten ­bevinden zich op deze meridianen. Met een naald, manipulatie of laserlicht worden deze punten gestimuleerd en daardoor komen verschillende weefsels weer in balans.  De punten hebben invloed op de organen, weefsels, emoties en hersenfuncties. Lichaam en geest zijn één en samen zorgen zij voor balans.’

  Health Coaching
  ‘Vanuit mijn holistische visie besteed ik, naast lichaams­behandelingen, ook veel aandacht aan voedings-, leef-  en bewegingsadvies. Want als je gezond wilt zijn, dan pakken we alle levensgebieden aan. Bij het voedingsadvies gaan we kijken hoe voeding een bijdrage kan leveren aan jouw herstel. Ook geef ik tips hoe je balans in je leven kunt vinden en hoe je in beweging kunt blijven, bijvoorbeeld  met de vloeiende bewegingsvorm Qi Gong’, besluit Laura.

  Acupunctuur kan onder  andere worden ingezet bij:
  – luchtwegaandoeningen
  – darmklachten
  – (sport)blessures
  – menstruatiestoornissen
  – depressie en burn-out
  – huidproblemen
  – vruchtbaarheidsstoornissen

  Laura Broeders van ­Kerngezond Acupunctuur en Health Coaching werkte jarenlang in de gezondheidzorg en vervolgens als coach. In haar leven ontstond een zoektocht naar een behandelmethode die lichaam en geest als één geheel beschouwt. De Traditionele Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur een onderdeel van is, bleek dit als uitgangspunt te hebben. Tijdens deze studie raakte Laura er steeds meer van overtuigd dat deze oude ­Chinese geneeswijze de juiste benadering is. ­ Omdat ze de westerse geneeskunde en coaching niet buiten beschouwing kan laten, combineert ze de kennis over en ervaring met de reguliere en de complementaire zorg in haar behandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply