Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom een jacuzzi jouw baby helpt
  Rate this post

  Zodra je baby is geboren, breekt een nieuwe periode aan. Voor je baby is de overgang van de warme, zachte baarmoeder naar de ‘koude’, lichte wereld behoorlijk groot. In de baarmoeder was je baby gewend om vrij rond te zwemmen; eigen bewegingen te maken in het warme water. Een aantal sessies bij de babyspa is daarom helemaal geen gek idee. Juist in die eerste periode profiteert je baby vaak op verschillende vlakken van de spa.

  De babyspa-sessie bij Sparkle Baby Spa begint met een babymassage die je als ouder zelf aan je kindje geeft. Vervolgens gaat je baby floaten, met een speciale, veilige en gecertificeerde neckfloat, in gezuiverd water op lichaamstemperatuur.

  Babymassage
  Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat te vroeg geboren baby’s ontzettend veel profijt hebben van babymassage en dat die zowel de groei als de alertheid van de baby en de binding met de ouders significant versterkt. Maar ook voor baby’s die ‘op tijd’ geboren zijn, zijn aanrakingen en aandacht (misschien wel de belangrijkste!) eerste levensbehoeften. Je baby groeit letterlijk op liefde. Zonder lichaamscontact is je baby niet in staat om het immuunsysteem volledig aan te leggen. Lichaamscontact is ook belangrijk voor de aanmaak van oxytocine, het hormoon dat het stress-, pijn- en angstniveau van je baby verlaagt. Oxytocine heeft ook een effect op de groei, bloeddruk en (emotionele) ontwikkeling van je baby.

  Floaten
  Al in de baarmoeder oefent je baby de motoriek. Hij beweegt zijn beentjes en opent en sluit de handen. In het vruchtwater is je baby gewichtloos, en dat maakt het gemakkelijker om bewegingen te maken en motorisch sterker te worden. Het is dan ook niet gek dat de jongste baby’s vaak ontzettend genieten van het floaten.
  Na de geboorte leert een baby door te bewegen zichzelf en de wereld kennen. Tijdens het ontdekken ontwikkelen de spieren en coördinatie van je baby zich. Dit is de voorbereiding op het hoofd optillen, omrollen, kruipen, zitten en staan. Baby’s die veel bewegen herstellen gemiddeld sneller bij ziekte, hun immuunsysteem is beter en ze zijn mentaal sterker dan hun leeftijdsgenootjes die dit niet doen. Het is daarom heel waardevol om ook in de babytijd je baby beweging aan te bieden. In de extra diepe babyjacuzzi van Sparkle kan je baby terug naar de gewichtloosheid die hij of zij ook in de baarmoeder ervoer en vrij bewegen. In het water maakt je baby andere bewegingen dan ‘op het land’. Hierdoor worden (andere) spieren aangesproken.

  Meer weten over de voordelen van babymassage en floaten? Kijk op de website van Sparkle Baby Spa!

  Over Sparkle Baby Spa
  Bij Sparkle Baby Spa is alles gericht op ontspanning en geborgenheid. Omdat elke sessie privé is en er dus geen andere ouders in de spa zijn tijdens jullie afspraak, kunnen de sessies echt persoonlijk gemaakt worden.
  Je vindt Sparkle Baby Spa in Groningen, Emmen en Franeker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply