Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom goede nazorg zo belangrijk is
  Rate this post

  Het krijgen van de diagnose ‘borstkanker’ is een ingrijpende gebeurtenis. De ervaring is voor iedereen verschillend en de gevolgen van de diagnose of behandeling maken dat de zorgvraag heel verschillend is. 

  Binnen onze praktijk hebben wij ons gespecialiseerd in de nazorg rond borstkanker en we zien veel vrouwen die na de behandeling van kanker om veel verschillende redenen bij ons komen:
  – ‘Na de operatie heb ik een trekkend gevoel in mijn oksel’
  – ‘Na de bestraling voelt mijn borst dik en pijnlijk’
  – ‘Mijn borst is geamputeerd en nu trekt het litteken’
  – ‘Mijn arm voelt zwaar na de behandeling’

  Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die wij krijgen in de praktijk. Wij vinden het belangrijk dat iedereen weet dat je hier niet mee door hoeft te lopen, en dat er in veel gevallen wat aan gedaan kan worden.

  Waarom nazorg bij borstkanker?
  Mammacare is gericht op het verminderen van vocht (oedeem) en huidklachten, met als doel:
  – het verminderen van je pijnklachten
  – het verminderen van je oedeemklachten
  – het bevorderen van je bewegingsmogelijkheden
  – het bevorderen van wondgenezing

  Doordat vocht vermindert, vermindert ook de druk in de weefsels. De huid voelt minder strak, je kunt weer gemakkelijker bewegen en de pijn wordt minder of verdwijnt zelfs.

  Zijn er klachten? Aarzel niet om dit aan te geven en hulp te vragen. Hoe eerder de klachten worden behandeld, des te groter de kans is dat de klachten afnemen. Onze ervaring en gecombineerde aanpak van verschillende behandelingen en therapieën, samen met de afstemming op jouw persoonlijke situatie, zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat. En voor het behoud van dat resultaat.

  Team Huid- en oedeemtherapie Salland

  Vergoedingen
  Huidtherapeutische behandelingen worden veelal geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk voor de voorwaarden in je polis. Voor vergoeding van deze behandelingen is altijd een verwijzing van huisarts of specialist nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply