Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Waarom het combineren van rennen en zwemmen ontzettend goed is voor je lichaam

  Het combineren van zwemmen en rennen is een optimale combinatie die ten goede komt voor je lichaam. Zo is het aan te raden om je zwemtraining aan je schema toe te voegen waardoor je de perfecte combinatie hebt van rennen en zwemmen. Maar waarom zou je zwemmen naast het rennen toepassen? Dat lees je hieronder!

  Verbeteren van je ademhaling
  Ben jij vaak aan het rennen en merk je dat je soms buiten adem bent, dan kan zwemmen je helpen. In een rapport van het Scandinavian Journal of Medicine and Science
  in sport is gebleken dat de longcapaciteit met ongeveer 6 procent stijgt na twaalf zwembad sessies. Kortom, met regelmatig zwemmen worden je longen gewend aan het steeds kort en snel ademen waardoor je tijdens het rennen ook langer kunt volhouden. Wil jij dus je ademhaling verbeteren en je conditie ook? Dan is het zeker aan te raden om hardlopen te combineren met zwemmen.

  Verbeteren van je beenspieren
  Als je aan rennen doet, zul je over het algemeen je beenspieren gebruiken. Als je gaat zwemmen zul je merken dat je jouw spieren meer zult trainen waardoor je gemakkelijker kunt hardlopen. Als je zwemt worden voornamelijk de bilspieren, bovenbenen en hamstrings sterker waardoor dit perfect toepasbaar is tijdens het rennen. Hierdoor kun jij langer hardlopen zonder verzuring en dat is natuurlijk erg prettig.

  Meer flexibiliteit als je beide uitoefent
  Zoals reeds beschreven helpt zwemmen bij het ontwikkelen van je boven en onderlichaam als het gaat om de flexibiliteit. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het regelmatig zwemmen je enkels flexibiliseert. Hierdoor kunnen je enkels tijdens het hardlopen meer aan waardoor je minder snel blessures zult oplopen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat hoe vaker je traint, des te beter je flexibiliteit zal zijn. Mocht jij bij jouw training de focus willen leggen op flexibiliteit, dan is het aan te raden om hiervoor een geschikte training te zoeken met opbouwfase. Hierdoor weet je zeker dat je optimaal resultaat zult boeken.

  Ga direct aan de slag!
  Kortom, het zwemmen en rennen gaat perfect samen en het stimuleert elkaar alleen maar. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je alle spullen in huis hebt die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het hardlopen en zwemmen. Hiervoor kun je het beste Swirun producten aanschaffen. Swirun artikelen op campz.nl zijn zeker aan te raden. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je producten van hoge kwaliteit zult aanschaffen. Mocht jij nog aanvullende informatie nodig hebben over een bepaald product? Dan kun je dit eenvoudig vragen bij de specialisten van campz.nl. Je schaft dan de beste producten aan, dit is ideaal voor het hardlopen en zwemmen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply