Rate this post
 • ‘Waarom had ik hier zo lang mee gewacht?’
  Rate this post

  Een dikke bos haar heb ik nooit gehad. In de loop van de jaren werd het steeds dunner, en mijn haargrens verplaatste zich naar achteren, zodat ik het bijna niet meer kon bedekken. Een zuchtje wind en al mijn inspanningen met gel en lak, om de boel op de plaats te bedekken, waren zinloos geworden. 

  De laatste tijd werd het steeds duidelijker voor mij: hier moest ik iets aan laten doen. Mijn beste vriendin gaf de doorslag in mijn aarzeling. Bij slechte ogen, gebit of gehoor laat je er toch ook iets aan doen, dus waarom niet als je haren dunner worden? Deze aanpassingen maken je leven zoveel gemakkelijker, en niemand heeft er moeite mee.

  De arts waar ik een verwijsbrief aan vroeg, was begripvol en begreep meteen waarom ik niet langer met een bijna kaal hoofd wilde lopen. Een afspraak bij Frans Koopal Haarwerken in Groningen was snel gemaakt. De volgende dag zat ik tegenover mijn spiegelbeeld met ‘haar’. Een aantal keuzes in haardrachten kon ik bewonderen, en even werd ik er emotioneel van. Waarom had ik hier zo lang mee gewacht? Een lang gekoesterde wens was nu in vervulling gegaan: eindelijk weer haar op mijn hoofd. Ik kon het haarwerk gelijk meenemen.

  Bij Frans Koopal regelden ze alles met de verzekering, dus ook dat was een zorg minder. Bij het verlaten van de zaak was elke etalageruit voor mij. Ik zag een zelfverzekerde vrouw, met haar, en geen angst voor de wind. Een glimlach als ik, ook nu nog, in de spiegel kijk. Dank aan het team van Frans Koopal Haarwerken. Jullie hebben mij zeer gelukkig gemaakt met mijn nieuwe ‘haar'(werk)!

  – Lucy

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply