Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom krachttraining zo goed is voor vrouwen
  Rate this post

  Bij het woord ‘krachttraining’ denken we vaak aan bodybuilders of aan die stevige kleerkasten met bollende bicepsen in een krachthonk. Veel vrouwen mijden daarom deze vorm van fitness en dat is jammer. Steeds meer nieuwe onderzoeken tonen aan dat het doen van krachttraining misschien wel de beste manier is om fit en gezond te blijven.

  Krachttraining versterkt natuurlijk je spieren. Je voelt je sterker, kunt gemakkelijker dingen tillen en je krijgt er een mooie, rechte houding van. Maar krachttraining doet nog veel meer. De training heeft een sterk positief effect op je botten, pezen en banden. Omdat botten naarmate we ouder worden verzwakken, vooral als we een zittend leven leiden en tijdens en na de menopauze, is dat goed nieuws: krachttraining is de beste manier om je botten sterk te houden en osteoporose op latere leeftijd buiten de deur te houden.

  Metaboolsyndroom bestrijden
  Krachttraining doet nog meer. Iets wat veel voorkomt is het ‘metaboolsyndroom’, dat gekenmerkt wordt door diabetes type 2, hoge bloeddruk en ongezonde cholesterolwaardes. Het verlaagt de levensverwachting aanzienlijk. Krachttraining is één van de beste manieren om het metaboolsyndroom te bestrijden.

  Stille ontstekingen voorkomen
  Ook is krachttraining dé manier om een andere sluip­moordenaar te slim af te zijn: laaggradige ontsteking. Bij veel voorkomende ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker of depressie spelen zogenaamde ‘chronische stille ontstekingen’ een belangrijke rol. Deze vorm van ontsteking put het immuunsysteem uit en beschadigt de weefsels. Onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat vrouwen met overgewicht die krachttraining deden een opmerkelijke daling lieten zien van de stille ontstekingswaarden in hun bloed.

  Innerlijke balans
  Ook mentaal heeft krachttraining veel effect. Onderzoek toont een verband aan tussen het doen van krachttraining en het hebben van meer focus, betere cognitieve vaardigheden, betere innerlijke balans, minder bezorgdheid en meer welzijn. En dat kun jij als vrouw van de wereld goed gebruiken!

  Spierfalen
  Vooral het trainen tot het zogenaamde ‘spierfalen’ lijkt het het grootste effect te hebben. Spierfalen omschrijft het moment wanneer je het gewicht van het apparaat waarop je traint echt niet meer kunt verplaatsen. Dat moment van falen is juist de sleutel tot een succesvolle training. Het is dus veel belangrijker dat je echt goed traint ‘tot het gaatje’ dan om vele uren krachttraining te doen. Wel moet het trainen tot aan spierfalen veilig en beheerst gebeuren om blessures te voorkomen.

  Trainen zonder zweten
  Een sterk lichaam verbetert bijna alle aspecten van onze gezondheid. Hoeveel kracht je hebt, lijkt dan ook één van de betrouwbaarste voorspellers te zijn van je overlevingskans van wat dan ook. Als je kracht toevoegt, verbetert alles. Krachttraining is essentieel. Een veilige en zeer effectieve manier van krachttraining waarbij je tot spierfalen gaat zonder zweten, maar mét een personal trainer, doe je bij fit20. Vraag een gratis en vrijblijvende kennismakingstraining aan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply