Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom massage geen overbodige luxe is
  Rate this post

  Ondanks dat het een normale dagelijkse routine lijkt – kinderen, werk, boodschappen, sporten – het houdt ons maar druk bezig elke dag en daarmee vragen we veel van onszelf. Gelukkig luisteren we steeds beter naar ons lichaam. Zo proberen we gezonder te eten, meer te slapen en te bewegen. Steeds meer mensen ontdekken daarbij de voordelen van regelmatig een massage. Niet als pure luxe, maar vooral als goede onderhoudsbeurt van je lichaam.

  In mijn praktijk zie ik steeds vaker mensen met klachten aan rug, nek en schouders. Niet zo vreemd als je bedenkt dat velen 8 uur per dag achter de pc of in de auto zitten en daarnaast constant op de telefoon kijken. Zo ontstaan deze, maar ook andere klachten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in knieën, heupen en enkels door scheefstand en gerelateerde klachten als hoofdpijn, slaapproblemen en obstipatie. Voor deze mensen is regelmatige massage een noodzaak om erger te ­voorkomen.

  Massage doet meer dan alleen het ontspannen van je lichaam en spieren. Het maakt gelukkig en vermindert stress en depressies door de verlaging van het hartritme en de bloeddruk en de regulering van hormonen. Daarnaast versterkt en versoepelt het ons lichaam, zodat we weer gemakkelijker kunnen bewegen en stabieler op onze benen staan.
  Met al deze voordelen wordt het wel duidelijk waarom steeds meer mensen massages integreren in hun routine. Het vooroordeel dat het een luxe is, begint te verdwijnen. Een goede massagepraktijk heeft mogelijkheden voor elk budget. Loop niet vast; laat een masseur jou weer in balans brengen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply