Rate this post
 • ‘Waarom moet ik dan óók van haar scheiden?’
  Rate this post

  Gozien Vossen is De ScheidingsMakelaar voor Oost- en Midden-Gelderland, voert gesprekken met kinderen en ouders in echtscheiding en schrijft over voorvallen uit de dagelijkse praktijk. Deze keer een gedeelte uit het gesprek met Sietske (16 jaar).

  ‘Hallo’.
  Sietske helpt me, zoals altijd, keurig bij de kassa. We laten niet merken dat we elkaar kennen. Terwijl ik mijn bankpas uit mijn portemonnee pak, kijkt Sietske goed om zich heen en stopt ze, zoals vaker, een briefje tussen de boodschappen. Dit is de manier waarop wij samen communiceren. Sietske durft niet te whatsappen of de sms’en, en e-mailen al helemaal niet.

  Haar vader en haar stiefmoeder proberen in goed overleg uit elkaar te gaan. Door onze bemiddeling lukt dat ook heel goed. Voor wat betreft haar broertje en zusje, Wesley en Minke, worden goede afspraken vastgelegd in het ouderschapsplan. Wesley en Minke zijn beiden 5 jaar. Sietske houdt veel van hen, maar krijgt sinds haar vader aan Els, haar stiefmoeder, heeft verteld van haar te willen scheiden steeds te horen dat het háár kinderen zijn en zij van haar vader is!

  Toch moeten er ook afspraken gemaakt worden over de toekomst van Sietske. Haar vader wil haar vrijlaten om zoveel mogelijk bij hem, maar ook bij Wesley en Minke te kunnen zijn. Dat laatste is een probleem, want Els vindt dat haar vader ‘haar maar mee moet nemen’. Als gevolg van de afgesproken omgangsregeling zal Sietske Wesley en Minke om het weekend zien en één dag per week als ze bij hun vader komen eten.

  Sietske hoopt dat, als ze bij haar vader woont, toch ook gewoon uit school even langs Els mag gaan, want Els is al sinds haar derde haar tweede moeder. Sinds haar vader van haar wil scheiden, laat ze Sietske links liggen, terwijl ze altijd een heel goede band met haar heeft gehad. Ze vindt het ook zielig voor Els dat haar vader een nieuwe vriendin heeft, maar begrijpt niet waarom ‘zij dan óók van haar moet scheiden’.

  Voor Sietske is het momenteel niet mogelijk om met Els te praten. Bij elke poging wordt Sietske emotioneel en slaat ze dicht. Bovendien heeft ze ontdekt dat Els haar mobiel en­ e-mail controleert. Sietske heeft mij in vertrouwen ­genomen om tot een goede omgangsregeling met Els te komen. Dat gaat zeker lukken, gezien de tekst op haar verfrommelde briefje: ‘Els wil met jou praten!’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply