Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Waarom naar een mondhygiënist?
  4/4 - (2 stemmen)

  ‘Maar ik ga toch al naar de tandarts? Waarom zou ik ook nog naar een mondhygiënist gaan?’ Denk je dat ook? Dan is het misschien een goed idee om je iets te vertellen over wat een mondhygiënist doet.

  Eén van de taken van een mondhygiënist is het voorkómen dat je problemen krijgt rond je gebit. Dan hoeft je tandarts tenminste niet meer van alles te repareren. De mondhygiënist kan je ook helpen als je bloedend tandvlees hebt, een aandoening die geen pijn doet, zodat je er lang mee kunt rondlopen zonder dat je er last van hebt. Maar het kan leiden tot het verdwijnen van kaakbot, waardoor je tanden kunnen losraken. Ook een sterke mondgeur kan erop wijzen dat er een probleem is. Dan is het verstandig om er wat aan te laten doen, zoals het verwijderen van tandsteen. Hoe gezonder je tandvlees is, des te beter staan je tanden in de kaak.
  De mondhygiënist kan je verder bijvoorbeeld helpen als je aanslag op je tanden hebt door bijvoorbeeld koffie of roken, en kan nuttige informatie geven, zoals hoe je goed je gebit poetst.
  Mondhygiënisten zijn er voor iedereen, van jong tot oud, en zijn direct toegankelijk. Je hoeft dus geen verwijzing te hebben van een tandarts.
  Twijfel je nog? Maak gewoon eens een afspraak voor een ‘APK’ van je gebit. De mondhygiënist is jouw tandencoach die je helpt om zo lang mogelijk een gezond gebit te houden.
  Meer weten? Kijk op de website van José Weimar Mondhygiënistenpraktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply