Rate this post
 • Waarom naar een osteopaat?
  Rate this post

  Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Zowel van binnenuit als van buitenaf kan het evenwicht verstoord worden.

  Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zó sterk, of houdt deze zó lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om helemaal te herstellen. Dat kan bijvoorbeeld komen door littekens na een operatie, overbelasting, blessures, een val of ongeluk of na langdurige stress. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsel, waardoor klachten kunnen ontstaan.
  Een osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een blijvende oplossing voor jouw klachten. Door de beweeglijkheid te bevorderen, stelt de osteopaat het lichaam in staat om zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.
  Osteopathie kan voor diverse klachten helpen op alle leeftijden. Hierbij valt onder andere te denken aan spier-, pees- of ­gewrichtsklachten, buikklachten, ademhalingsproblemen en ­hormonale en/of emotionele problematiek.
  Voor een uitgebreide indicatielijst kun je de website raadplegen. Mocht je willen weten wat osteopathie voor jou zou kunnen betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply