Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Waarom overkomt mij dat altijd?’

  Onbewust in de slachtofferrol zitten kan een constante, sterke invloed uitoefenen op je leven. Meestal wordt dit veroorzaakt door het ervaren van een trauma – of dit nu jaren of enkele weken geleden gebeurd is. Dit trauma kan groot of klein zijn. Het achtervolgt je. Onbewust. Als een sluipmoordenaar die je langzaam van het leven berooft.

  Het maakt je verdrietiger, angstiger, of juist keihard. Vol met woede vraag je je ook af: ‘Al die slechte dingen die mij overkomen… Waarom ik? Verdien ik dan geen geluk?’
  Hier begint echter voor sommigen het probleem: het ‘doorsudderen’ van de negativiteit in je leven. Een trauma kan – terecht – zeer heftig zijn, maar het heeft geen enkel positief effect om in de verleidelijke slachtofferrol te schieten waarbij de schuld altijd bij de ander ligt. Vaak gaat dit proces onbewust, dus betrap jezelf hier eens op.

  Oprecht gelukkiger worden
  Nu dan de grote vraag aan jou: wil je oprecht gelukkiger worden? Wil je door het leven zonder die loodzware bagage? Als je de vraag met een grote ‘Ja!’ hebt beantwoord, kies dan voor ontwikkeling. De manier waarop jij over jezelf oordeelt en in het leven staat, bepaalt namelijk ook hoe je leven eruitziet. Wanneer jij ervoor kiest om jezelf blijvend als slachtoffer neer te zetten – als de persoon die altijd alles aangedaan wordt – zul je ook geen verandering teweegbrengen. Hoe zou het zijn als je je weer oprecht gelukkig voelt?

  Hypnotherapie: praktische aanvulling
  Als je kiest voor zelfontwikkeling, is hypnotherapie een praktische aanvulling. Door middel van hypnose word je namelijk in staat gebracht om veranderingen aan te brengen in de onderliggende negatieve overtuigingen en emoties. Hierdoor word je verlost van de gedachten die jou beperken, zoals ‘ik kan het niet’, ‘ik verdien het niet’ en ‘wat als het fout gaat?’. Dit zijn automatisch gegenereerde gedachten in jouw onderbewustzijn waar jij zelf geen invloed over hebt.

  Daarnaast wordt met hypnose een trauma sneller opgelost. Daarbij wordt niet de herinnering van het trauma verwijderd, maar wel het nare gevoel dat aan de trauma­tische gebeurtenis gekoppeld is. Het wegwerken van deze negatieve overtuigingen en emoties, in combinatie met professionele en persoonlijke aandacht, maakt het ontwikkelproces een stuk effectiever.

  Positiever in het leven staan
  Niemand is verantwoordelijk voor jouw geluk. Niet je partner, je familie, je vrienden. Niemand, behalve jijzelf. Kies ervoor om aan jezelf te werken. Om positiever in het leven te staan. En om te genieten. Maar bovenal: om weer van jezelf te houden.

  Meer informatie over trauma’s en hypnose?
  Ga naar www.hypnotherapieheemskerk.nl/trauma of bel 0251-743103.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply