Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom zwangerschapsmassage?
  Rate this post

  Een zwangerschap is één van de meest bijzondere ervaringen die je als vrouw meemaakt. Het kostbare nieuwe leven dat in je groeit, wil je met de beste zorg omringen. Belangrijk is natuurlijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Uiteraard eet je gezond, probeer je voldoende te slapen en beweeg je zoveel mogelijk in de buitenlucht.

  Tijdens je zwangerschap kun je ook te maken krijgen met de bekende ‘zwangerschapskwaaltjes’. Doordat het zwaartepunt van je lichaam continu verandert en onder invloed van hormonen, kun je last krijgen van je rug, schouders, nek en benen. Je lichaam gaat zich wat later in je zwangerschap voorbereiden op de bevalling. Daardoor gaat er veel veranderen, waardoor je klachten kunt krijgen.
  Een zwangerschapsmassage helpt je lichaam bij deze veranderingen, maakt de spieren soepel en geeft ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Tijdens een zwangerschapsmassage komen er endorfinen vrij; ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Deze zorgen voor vermindering van pijn, zorgen voor ontspanning, versterken het zelfgenezend vermogen van het lichaam en geven een boost aan je immuunsysteem. ­Daarnaast zorgt een massage ervoor dat je beter kunt slapen en verbetert het de bloedcirculatie en de afvoer van lymfevocht.
  De massage wordt afgestemd op jouw wensen. Alle probleemgebieden in je lichaam krijgen de aandacht die ze nodig hebben.
  Na een massage voel je je ontspannen en slaap je beter. Je kindje vaart natuurlijk ook wel bij een massage van mama. Dus ook als je geen specifieke klachten hebt, is een zwangerschapsmassage een aanrader.
  Je kunt een zwangerschapsmassage ondergaan vanaf de 11e week van je zwangerschap.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply