Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waarom zwart niet altijd afkleedt
  Rate this post

  Als kleur en kledingadviseur hoor ik het vaak: ‘Zwart is zó makkelijk; het is er elke seizoen weer, zo’n fijne basiskleur’. Dat is zeker waar. Maar niet iedereen wordt er mooier van.

  Bij mensen met een lichte of medium uitstraling of met veel warme ondertonen in hun huid en haar maakt zwarte kleding vaal, bleek en saai. De verrassing is dan ook groot als ik ze tijdens de kleurenanalyse een mooie grijstint, een zandkleur, bruin, taupe, donkerblauw of donkerpaars voor drapeer. Oók mooie basiskleuren en een veel frissere en jongere uitstraling is dan het resultaat. Elke donkere kleur maakt slanker en kleedt af. Daar heb je geen zwart voor nodig, en juist doordat zwart geen licht reflecteert, oogt een zwarte broek of rok vaak zwaarder (lees ‘dikker’!) dan bijvoorbeeld een donkerblauwe of grijze.
  Maakt zwart dan helemaal niemand mooi? Zeker wel! Heb je heel donker haar of juist spierwit en donkere ogen, dan maakt zwart (al dan niet gecom­bineerd met een andere kleur of accessoires) je prachtig, stijlvol en krachtig.
  Intussen blijf ik samen met mijn klanten met blond of grijs haar en een lichte oogkleur oplossingen zoeken voor het zwart in hun kledingkast. We combineren de zwarte kledingstukken zó, dat ze wel mooi aansluiten bij hun persoonlijk kleurenpalet en dan… kan een beetje zwart écht wel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply