Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Waarschuwingslampjes en groot onderhoud

  Als je een auto hebt, weet je dat je deze moet onder-houden om er lang plezier van te blijven houden. Als de meter aangeeft dat de benzine (bijna) op is, ga je naar de pomp voor nieuwe benzine. Als het olielampje brandt, moet je de olie bijvullen. Je gaat regelmatig naar de garage voor een kleine of grote beurt en zorgt ervoor dat de auto door de jaarlijkse APK komt. 

  Zo werkt het ongeveer ook met je lichaam. Als je honger hebt, ga je wat eten en bij vochttekort vul je dit aan door te drinken. Maar wanneer onderhoud je de rest van je lichaam? Het lichaam is gemaakt om dagelijks in beweging te zijn en, eerlijk is eerlijk: de meesten van ons bewegen te weinig. Klachten aan het lichaam ontstaan door een passieve leefstijl en slechte keuzes in voeding (je doet ook geen diesel in een benzineauto).

  Voorbeelden van klachten die (vaak) te herleiden zijn naar een slecht voedings- en beweegpatroon:

  – lage rugklachten

  – schouderklachten

  – hoge bloeddruk

  – (te) hoog cholesterol

  – overgewicht

  – diabetes type 2

  – knieklachten

  Pepijn van Afferen: ‘Als Personal Trainer kom ik deze klachten regelmatig tegen bij mijn klanten. Dan vertel ik het verhaal van de auto en het onderhoud en vergelijk ik mijzelf met de monteur. Ik help mensen naar hun lichaam te luisteren en te begrijpen wat het nodig heeft, als er een ‘waarschuwingslampje’ gaat branden, door ervoor te zorgen dat ze weer leren bewegen met hun lichaam zoals het bedoeld is te bewegen. Hierdoor kunnen klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Ik wil dat de klant niet afhankelijk wordt van mij, de monteur, maar dat ze zelf leren het onderhoud te doen. Neem de tijd voor onderhoud en luister naar je lichaam, dan kan het nog vele kilometers mee!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply