Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wachten op een nieuwe wereldburger
  Rate this post

  Moeder worden is altijd je droom geweest. Nu je een stabiel leven hebt én, niet ­geheel onbelangrijk, een fijne partner, gaan jullie je droom proberen waar te maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus lees je boeken, struin je het internet af en deel je ­ervaringen met je vriendinnen. Toch vraag je je af of je nog meer kunt doen om goed ­voorbereid zwanger te worden.

  Soms kunnen kleine aanpassingen in je levensstijl ervoor zorgen dat je jouw zwangerschap en de gezondheid van jullie baby de beste start kunt geven. Verloskundige Kirsten van Verloskundigenpraktijk De Singel beaamt dit: ‘Wij bieden een kinderwensspreekuur waarbij we kijken naar de gezondheid van jou en je partner, jullie levensstijl, eventuele erfelijke ziekten in de familie en gezondheids­risico’s. Verder geven we uitleg over het slikken van foliumzuur en hoe je zo gezond mogelijk aan de zwangerschap kunt beginnen. Maar ook jullie vragen, wensen en angsten staan centraal tijdens dit consult. Zo kun je je gerust­gesteld en veilig aan de zwangerschap beginnen.’

  Fijne geruststelling
  ‘Ook als er eenmaal nieuw leven in jouw buik groeit, is het belangrijk dat we de gezondheid van jou en je baby geregeld controleren. Je zal ervaren hoe fijn het is om iedere keer het hartje van je baby te horen en door middel van een vroege echo kennis te maken met je kleine baby en te horen of alles goed is. Het komt nogal eens voor dat je als aanstaande moeder bezorgd bent over de baby of de aankomende bevalling. Helemaal als je ’s nachts wakker ligt, lijken zorgen soms tien keer erger. Daarom staan wij dag en nacht klaar voor advies, praktische informatie en een helder antwoord op al jouw vragen. Daar zijn we voor’, aldus een betrokken Kirsten.

  Anticonceptie in huis
  Als je bevallen bent, is het niet verstandig om direct weer zwanger te worden. Toch kan er circa 3 weken na de bevalling weer een eisprong plaatsvinden, dus is het belangrijk om na te denken over welke vorm van anticonceptie jij wilt gaan gebruiken. Verloskundigenpraktijk De Singel kijkt samen met jou naar de verschillende mogelijkheden en je kunt er zonder verwijzing of tussenkomst van de huisarts in de praktijk terecht voor het zetten van spiraaltjes en het hormoonstaafje Implanon in de praktijk, waardoor je niet apart naar de huisarts hoeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply