Rate this post
 • Wake up with make-up
  Rate this post

  Heb jij er ook schoon genoeg van om iedere morgen met een wenkbrauwpotlood voor de spiegel te staan of je eyeliner bij te werken? Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect op orde te hebben. Het lijkt net alsof een visagist je heeft opgemaakt! Je hebt altijd een mooi, sprekend gezicht, en je kunt er gewoon mee zwemmen of in de zon.

  Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciaal, huidvriendelijk pigment in de tweede huidlaag gebracht. Die blijft een aantal jaren zitten en vervaagt heel langzaam, waarna je weer naar de salon kunt teruggaan voor een opfrisbeurt. Permanente make-up (of beter gezegd ‘duurzame make-up’) is geen vervanging van je eigen make-up, maar geeft je wel altijd een verzorgd en fris uiterlijk. Met permanente make-up ben je altijd perfect opgemaakt!

  Wat zijn de mogelijkheden?
  – Wenkbrauwen. Ook als je helemaal geen wenkbrauwen meer hebt, kun je met permanente make-up blijvend worden geholpen.
  – Eyeliner. Als je een eyeliner met permanente make-up hebt, heb je steeds sprekende ogen.
  – Lippen. Je lippen zijn voortaan altijd perfect van vorm. Je kunt kiezen voor een lipliner, een uitgeschaduwde lipliner of zelfs je lippen laten inkleuren (‘full lips’).

  Voordelen
  Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:
  – moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  – ’s ochtends (te) weinig tijd heeft om zich op te maken
  – geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen heeft
  – contactlenzen draagt
  – brildragend is
  – allergisch is voor make-up
  – aan sport doet of de sauna bezoekt
  – geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuur

  Aanpak
  Bij de intake worden je wensen besproken, en worden de vorm en de kleur bepaald. Ook wordt de permanente make-up voorgetekend, zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat. Ga je akkoord, dan wordt er gepigmenteerd. De meest gebruikte techniek is de hairstroketechniek. Hierbij worden je eigen wenkbrauwen geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’ met een heel dun naaldje. Na een aantal weken ga je weer terug naar de salon voor een nabehandeling.

  Marisa Dost, eigenaresse van Het Huidinstituut en Huid­studio Leek: ‘Al een aantal jaren ben ik specialist in permanente make-up. Ik was meteen verliefd op het vak. Veel mensen weten niet hoeveel permanente make-up met het gezicht kan doen tot ze dit zelf ervaren. Permanente make-up is in de loop der jaren flink verbeterd. Vroeger liepen mensen met twee strepen als wenkbrauwen en met veel te brede eyeliners. Tegenwoordig zie je niet wie permanente make-up heeft en wie niet. En dat is het belangrijkste: zo natuurlijk mogelijk!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Boukje op maart 23, 2017, 9:18 am

  Is er een garantie dat het niet verdwijnt ? Ik heb jaren geleden mijn wenkbrauwen laten tatoeëren en 250 euro betaald, maar mijn lichaam heeft het afgestoten, ook na nog 2 x een behandeling, het is gewoon verdwenen…..

  Beantwoorden →