Rate this post
 • Wake up with make-up
  Rate this post

  Heb jij er ook genoeg van om iedere morgen met een wenkbrauwpotlood voor de spiegel te staan of je ­eyeliner bij te werken? Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect op orde te hebben. Het lijkt net alsof een visagist je heeft opgemaakt! Je hebt altijd een mooi, sprekend gezicht, en je kunt er gewoon mee zwemmen of in de zon.

  Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciaal, huidvriendelijk pigment in de tweede huidlaag gebracht. Die blijft een aantal jaren zitten en vervaagt heel langzaam, waarna je weer naar de salon kunt teruggaan voor een opfrisbeurt.
  Permanente make-up (of beter gezegd ‘duurzame ­make-up’) is geen vervanging van je eigen make-up, maar geeft je wel altijd een verzorgd en fris uiterlijk. Het ziet er heel natuurlijk uit.

  Wat zijn de mogelijkheden?
  – Wenkbrauwen. Ook als je helemaal geen wenkbrauwen meer hebt, kun je met permanente make-up blijvend worden geholpen.
  – Eyeliner. Als je een eyeliner met permanente make-up hebt, heb je steeds sprekende ogen.
  – Lippen. Je lippen zijn voortaan altijd perfect van vorm. Je kan kiezen voor een lipliner, een uitgeschaduwde ­lipliner of zelfs je lippen in laten kleuren (full lips).

  Voordelen
  Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:
  – moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  – ‘s ochtends (te) weinig tijd heeft om zich op te maken
  – geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen ­wenkbrauwen heeft
  – contactlenzen draagt
  – brildragend is
  – allergisch is voor make-up
  – aan sport doet of de sauna bezoekt
  – geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuur

  Aanpak
  Bij de intake worden je wensen besproken, en worden de vorm en de kleur bepaald. Ook wordt de permanente make-up voorgetekend, zodat je een goede indruk krijgt van het resultaat. Ga je akkoord, dan wordt er gepigmenteerd. Voor het pigmenteren van de wenkbrauwen worden verschillende technieken gebruikt. De meest gebruikte techniek is de hairstroketechniek. Hierbij worden je eigen wenkbrauwen geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’ met een heel dun naaldje. Na een aantal weken ga je weer terug naar de salon voor een nabehandeling. Met permanente make-up ben je altijd perfect opgemaakt.

  Producten van Babor
  Als huidspecialist houden wij ons in het instituut voornamelijk bezig met het verbeteren van de huid. Daarbij zoeken we naar oplossingen bij probleemhuiden en verjongen we de huid op een natuurlijke manier. Wij zijn geen fan van inspuitingen. Op langere termijn geeft dit minder mooie resultaten en werkt het veroudering juist in de hand. Door een natuurlijke stimulatie van de huid, gaat de huid zelf harder aan het werk. Resultaat: een frisse, stralende huid. Mét lijntjes. Want men mag toch zien dat je leeft?
  In ons instituut werken wij met de producten van Babor. De producten zijn op plantaardige basis en geschikt voor de meest gevoelige huiden. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verbeteren van huidproblemen en natuurlijke huidverjonging, gebruiken wij producten die daarop aansluiten. Een effect kan immers niet verwacht worden als er thuis geen producten gebruikt worden. Daarom heeft Babor een speciale huidverbeteringslijn: Doctor Babor. Voor elk huidprobleem is er een oplossing. Wel adviseren wij om consequent de producten te gebruiken. We vallen immers ook niet af als wij 1 keer in de 6 weken gaan sporten, dus je kunt natuurlijk ook niet verwachten dat je huidprobleem verdwijnt als je 1 keer in de 6 weken voor een behandeling bij de huidspecialist komt.
  In januari starten wij weer met inloopuren. Daarbij kun je vrijblijvend langskomen om advies te krijgen over je huid en de verzorging daarvan.

  Over Marisa Dost
  Marisa Dost, eigenaresse van Perfecte Make-up (www.perfectemakeup.nl) en Het Huidinstituut (www.hethuidinstituut.nl): ‘Al een aantal jaren ben ik permanentemake-upspecialist. Ik was meteen verliefd op het vak. Veel mensen weten niet hoeveel permanente make-up met het gezicht kan doen tot ze dit zelf ervaren. Permanente make-up is in de loop der jaren flink verbeterd. Vroeger liepen mensen met twee strepen als wenkbrauwen en met veel te brede eyeliners. Tegenwoordig zie je niet wie permanente make-up heeft en wie niet. En dat is het belangrijkste: zo natuurlijk mogelijk. Door mij zeer regelmatig te laten bijscholen, ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste technieken. Door deze technieken met elkaar te combineren, verkrijg ik de meest natuurlijke resultaten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply