Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wake up!
  Rate this post

  Herken je dit ook? Dat er al tijden iets aan het broeien is en opeens spat het uit elkaar. Dan weet je het zeker: het zal nooit meer worden als voorheen. De laatste maanden overkwam mij en mijn gezin dit, en het gaf ons als gezin meer bewustzijn.

  Het verhaal begon bij mijn zoontje. Hij is nu net 6, eigenlijk nooit ziek, hij eet gezond maar had soms last van buikpijn. Dit begon toen hij voor het eerst naar school ging. Ik smeerde hem in met kamilleolie en gaf hem een glaasje lauw water. In combinatie met mijn aandacht en liefde, maakte dat hij meestal binnen korte tijd weer helemaal de oude was. Tot onze laatste reis naar Afrika.

  Afgelopen winter waren we daar voor een maand en het was voor mij schokkend om te zien dat er veel dingen nog niet veranderd waren. Nog steeds overal wit brood in de winkels, veel obesitas en lastig om ‘organic food’ te kopen. Dus we deden het met het beste wat er was. Bij thuiskomst werden we allemaal ziek. Griepachtige klachten, buikpijn en hoofdpijnen. Voor het eerst waren we allemaal echt ziek en lagen we een hele week plat!

  Mijn zoontje bleef buikpijn en hoofdpijn houden, iets wat mij definitief deed besluiten om een ontlastingsonderzoek te doen. Ik schrok toen ik de uitslag kreeg, want mijn vermoeden werd bevestigd. Er was wel degelijk iets serieus aan de hand. Overspoeld en een beetje beduusd ging ik naar huis met vier potten supplementen voor herstel van de darmen van mijn kindje.

  Mijn natuurgeneeskundige verzekerde mij dat hij dit nodig had, ook al vond ik het rijkelijk veel voor een mannetje van toen nog 5 jaar. Maar ik vertrouwde erop, dus gaf ik hem de supplementen. Helaas ging het direct mis. Hij ging spugen zoals hij nog nooit heeft gedaan en hij kon zelfs slokjes water niet meer binnenhouden. Hij is nog nooit zó ziek geweest als toen, en ik als moeder ging direct graven en zoeken. Wat blijkt nu: in het merendeel van de (vaak dure) supplementen die wij geadviseerd krijgen, zitten veel synthetische stoffen, waaronder ascobinezuur en maltodextrine, met alle bijwerkingen van dien. Ascobinezuur wordt verkocht als vitamine C, maar is dit volstrekt niet. Na veel research is mijn conclusie duidelijk: we worden voor de gek gehouden, en niet zo’n klein beetje ook. Deze supplementen hebben mogelijk direct negatieve consequenties voor onze gezondheid, maar zorgen voor een positieve geldstroom richting de farmaceutische bedrijven.

  Ik ben wakkergeschud en besef nu waarom ik Kruidengeneeskunde ben gaan studeren. Laten we weer met zijn allen terugkeren naar een natuurlijk evenwicht, waarbij de planten ons voorzien van de nutriënten die we nodig hebben. Is het niet zo dat tegen elke kwaal een kruid gewassen is?

  Yvonne Schop is eigenaresse van de praktijk voor Natuurlijk Gezond Zijn. Zij is Body Stress Release Practitioner, studeert Kruidengeneeskunde en is bevlogen dansdocente.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply