Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wandel je door de overgang
  Rate this post

  ‘Ik weet niet wanneer het precies is begonnen. Het begon met lichte opvliegers toen ik een jaar of 50 was. Daar lachte ik nog om, maar al snel werd het erger.’

  ‘Mijn omgeving deed lacherig over mijn klachten en ik lachte mee als een boer met kiespijn. Ondertussen voelde ik me moe, lusteloos en prikkelbaar. ’s Nachts lag ik piekerend en zwetend wakker, en ’s morgens kon ik nauwelijks mijn bed uitkomen. Ik durfde steeds minder te ondernemen. De stemmingswisselingen maakten me radeloos en ook mijn gewicht nam toe.’
  Aan het woord is Ria, een aantrekkelijke vrouw van midden vijftig. Niets aan haar verraadt dat ze last heeft van de overgang.
  ‘Mijn huisarts verwees me door naar een wandelcoach. Zo kwam ik bij Leonie Joosting Bunk van Aard(e)werk begeleiding in verbinding terecht. Zij biedt speciale wandelingen aan. Ook vragen, die bij deze levensfase horen, kunnen aan bod komen. Leonie heeft me in vier wandelingen op weg geholpen om de goede stappen te zetten en mezelf de goede vragen te stellen. Ik wandel nu dagelijks ten minste een half uur. Door zo iedere dag te bewegen, houd ik de stemmingswisselingen op afstand en mijn gewicht blijft stabiel. Zo wandel ik mezelf letterlijk door de overgang heen!’
  Leonie Joosting Bunk van Aard(e)werk helpt je in een reeks van vier wandelingen graag op weg. Ontdek hoe je, door in beweging te komen, de overgang de baas kunt worden. Door te wandelen veranderen je perspectief én je stemming.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply