Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wanneer gaan we naar de kriebelmevrouw?’
  Rate this post

  ‘Mama, wanneer gaan we weer naar de kriebelmevrouw?’, vroeg Jelmer (6) onlangs aan zijn moeder Femke (42). Beiden zijn cliënt in de praktijk Body Stress Release Kennemerland.

  ‘Body Stress Release? Ik had er nog nooit van gehoord’, vertelt Femke. ‘Ik kampte al jaren met lagerugproblemen en hoofdpijnklachten. Dit werd alleen maar erger tijdens mijn zwangerschap. De bevalling was voor zowel mijn zoon als mij erg zwaar. Mijn klachten werden na de bevalling alleen maar erger. Jelmer was een heerlijke baby maar hij zat niet lekker in zijn vel. Hij huilde veel en sliep daardoor slecht. Een oorzaak is nooit gevonden.’

  Kriebeldokter
  Na een lange, moeizame weg kwam Femke op advies van haar huisarts terecht bij BSR Kennemerland. ‘De eerste drie behandelingen voelde ik dat er van alles gebeurde. De pijn werd in eerste instantie erger, maar ik voelde de stress mijn lijf uitvloeien en er kwam rust. Laura heeft me het vertrouwen gegeven om door te gaan met de behandelingen en uiteindelijk gingen ook mijn lagerugproblemen en hoofdpijn weg. Mijn zoon Jelmer vond de behandelingen erg fijn en Laura wordt nu de kriebeldokter genoemd. Inmiddels slaapt mijn zoon als een roos en huppelt vrolijk de dag door.’

  Uiteenlopende klachten
  Practitioner Laura vult aan: ‘Femke is een voorbeeld van veel cliënten die ik zie in mijn praktijk. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben uiteenlopende klachten, waar de huisarts vaak niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, zijn er foto’s of is er een scan gemaakt, maar is er niets gevonden. Dan is de kans groot dat men al jarenlang spierspanning heeft opgebouwd.’

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Spierspanning, ook wel body stress genoemd, ontstaat door overbelasting: fysiek, psychisch of chemisch. Vaak gebeurt dat geleidelijk. En dan ineens is de emmer vol. Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze Body Stress herstel je langzamer. Je voelt je moe en stijf en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.

  Hoe werkt een behandeling?
  BSR is een behandeltechniek waarbij naar de gehele mens gekeken wordt. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten zelf. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juist plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten. Femke vertelt: ‘Doordat ik al zolang klachten had, was ik sceptisch over BSR, maar een BSR-behandeling is bijzonder prettig, en helemaal niet hard of pijnlijk. Bovendien is Laura heel voorzichtig en luistert ze goed naar je.’

  Voor jong en oud
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk: ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.’

  Goed om te weten:
  Consulten in de praktijk BSR Kennerland worden vergoed door diverse zorgverzekeraars. Laura Sinnema is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, RBCZ en BSRAN
  bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).

  Tekenen van Body Stress:
  • vermoeidheid • pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen • hernia, spit, ischias • onrustige benen • hoofdpijn, migraine, duizeligheid of oorsuizing • blaasproblemen • darmklachten • menstruatie-, zwangerschapsof overgangsklachten • vaginisme • brandend maagzuur • slaapproblemen • concentratieproblemen • huilbaby • groeipijnen bij kinderen • problemen met zindelijk worden ondersteunend bij onder andere AD(H)D

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply