Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wanneer je je onbegrepen voelt…
  Rate this post

  Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn is niets om je voor te schamen. Toen ik ouder werd, realiseerde ik mij dat ik anders was dan anderen. Ik had last van lawaai en harde geluiden, raakte overprikkeld van de stress van anderen en voelde mij daar ongelukkig bij. Het was pas toen ik mij realiseerde dat het te maken had met mijn spiritualiteit en hoogsensitiviteit, dat maakte dat ik hier zo gevoelig voor was. Wat een eyeopener!

  Ik begreep dat ik niet hetzelfde was als iedereen om mij heen. Ik paste niet in de ‘eenheidsworst’ van de maatschappij. Tegelijkertijd ontstond de gedachte ‘Wil ik wel bij die middenmoot passen? Of lekker gewoon pieken, door mijn eigen gang te gaan? Durf ik mijn kop boven het maaiveld uit te steken? Hoe loop ik mijn eigen pad?’ Het is een weg met vallen en opstaan. Leren wat er bij mij past en vooral te voelen wat goed is voor mij. Inmiddels sta ik volop in de maatschappij en loop ik mijn eigen pad. Ik heb mijn eigen bedrijf en help anderen zichzelf te ontwikkelen en te ontmoeten.

  Tegelijkertijd had mijn collega, de hoogbegaafde Ineke, dezelfde soort ervaringen. Ook zij voelde zich onbegrepen en was anders dan anderen. Het was en is een rode draad door haar leven. Het mooie is dat zij ook haar weg heeft gevonden, op haar geheel eigenwijze, en dat zij graag haar ervaringen deelt.

  Tijdens de lezing ‘De Eenheidsworst’ vertellen Ineke Masselink en ik wat je kunt doen om binnen het geaccepteerde systeem te functioneren en delen wij ons eigen verhaal. Want wat maakt dat je denkt dat je gemiddeld moet zijn of je gemiddeld dient te gedragen? Hoe belangrijk is het voor jou om door iedereen geaccepteerd te worden? Door onze ervaringen en inzichten willen we je inspireren!

  Jackie Crince Le Roy

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply