Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wanneer je uit balans bent…
  Rate this post

  Zit jíj lekker in je vel? En wat wil dat ­eigenlijk zeggen: ‘lekker in je vel zitten’?

  Het lijkt zo’n platgetrapt cliché, maar welbeschouwd zegt het precies waar het om draait. Als je lekker in je vel zit, voel je je goed, ben je niet gestrest, ben je content met wie je bent en wat je hebt, en ben je in balans, zowel in jezelf als met de wereld en de mensen om je heen. Het wil niet per se zeggen dat je leven helemaal op rolletjes loopt, maar als je echt goed in je vel zit, kun je op een evenwichtige manier omgaan met de minder leuke of zelfs heftige dingen in je leven. Dan kun je het leven beter aan.
  En als je niet goed in je vel zit? Als je te veel in je hoofd zit? Loopt te tobben over wat er misgegaan is in je leven of wat er nog mis kan gaan? Als je te veel lasten op je nek hebt, of aan het vechten bent tegen je pijn, je verdriet? En hoe je ook je best doet, je komt er niet uit?
  Kijk, dat is nou precies waar haptonomie over gaat: hoe je vanuit dat denkende, ­tobbende hoofd de verbinding met je gevoel weer herstelt. De balans herstelt tussen denken en voelen, tussen ‘doen’ en ‘zijn’. Je kunt dat letterlijk ‘aan den lijve’ ervaren. Je lichaam herkent het meestal direct, en vindt de weg terug naar balans. Want zo zijn we bedoeld, tenslotte.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply